Infractor la Budapesta …găsit la Foieni

• publicat la: 12 March 2015
Infractor la Budapesta …găsit la Foieni

Miercuri poliţiştii de investigaţii criminale Carei în colaborare cu cei din cadrul Secţiei Carei,  în urma activităţilor specifice desfăşurate au identificat pe raza localităţii Foieni, judeţul Satu Mare, pe Ştefan B., în vârstă de 47 de ani.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare emis de Judecătoria Centrală de Sector Budapesta, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie . Bărbatul a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea în vederea extrădării.

comentarii

de Horia Mărieș la 13 March 2015 - 11:38

N-o să mă refer la infractorul găsit la Foeni, ci la alți doi infractori.

În ce direcție va trage oare Viktor Orbán?
Cea sau hăis?
Spre Est sau spre Vest?

Veste energetică:

Potrivit unui cotidian britanic care citează ‘trei surse apropiate discuţiilor’, Comisia Europeană a urmat avizul Comunităţii Europene a Energiei Atomice (Euratom), care ‘a refuzat să aprobe planurile Ungariei de a importa exclusiv din Rusia energie nucleară’.

Această decizie ar fi fost luată săptămâna trecută la o reuniune la Bruxelles a comisarilor europeni, potrivit acestor surse, şi rezultatul ar fi blocarea întregului proiect de extindere Paks II.

Potrivit acordului semnat în ianuarie, Rusia trebuie să împrumute Ungariei până la 10 miliarde de euro, finanţând astfel aproximativ 80% din costul extinderii Paks.

Acest şantier, în valoare de 12,5 miliarde de euro, prevede construcţia din 2018 a două reactoare de 1.200 MW fiecare, cu primul aşteptat să intre în serviciu în 2023.

La începutul lunii martie, parlamentul ungar a ridicat de la 15 la 30 de ani durata în care acest acord nuclear controversat va trebui să rămână secret, stârnind furia opoziţiei care denunţă condiţiile de atribuire a proiectului operatorului public rus Rosatom – fără demararea unei licitaţii – şi modalităţile de finanţare.

Lasati un comentariu