Primăria Carei dă spaţiile verzi pe parcări

• publicat la: 11 martie 2015
Primăria Carei dă spaţiile verzi pe parcări

Înca unul din spaţiile verzi ale municipiului Carei este transformat în parcare. Spaţiile sacrificate sunt tot dintre cele cu trandafiri . În  compensare, Direcţia de spaţii verzi alocă fonduri generoase pentru bulbii de lalele. Pe Calea Armatei Române, în continuarea parcării existente din faţa magazinului alimentar, rondurile cu trandafiri au fost scoase pentru a se construi o nouă parcare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oraşul florilor de altădată devine pe zi ce trece oraşul parcărilor pentru toate tipurile de autoturisme,chiar  şi  pentru cele ale  Fundaţiei de promovare a turismului local, achiziţionate dar niciodată folosite de membrii fundaţiei.

redactia

comentarii

de dimitriu radu mihai la 12 martie 2015 - 07:54

nu vad rostul acelei parcari dar ca sa fie rondou de trandafiri si toata ziua sa fie calcat de cei care nu au invatat sa se comporte civilizat poate este mai bine.Sunt multe locuri in Carei care nu sunt folosite asa cum trebuie ca sa se faca parcari dar nu avem ce face ,sunt oameni care sunt platiti pentru a descoperi aceste locuri chiar daca sunt un pic mai departe de anumite locuri dar cate o data nu strica si putina miscare.Revin si intreb de ce in cartiere unde inete sunt anumite (cabine particulare ,spatii comerciale etc)nu se reglemeteaza faptul ca si cei care au domiciliul in locul respectiv trebuie sa parcheze in a alte parti.Cand se va reglementa si acest lucru rusinos pentru acest oras care se vrea european.

de calicu la 12 martie 2015 - 14:16

Cum nu vezi rostul acelui parcari. Sper ca si tu ai masina.

de zaza la 12 martie 2015 - 19:27

care spatiu verde ? era numai pamant calcat… sunteti prea obositoare cu prostiile astea.

de monika la 12 martie 2015 - 19:31

bine lorant. acum poti sa mergi la casierie daca ai blocat contul pentru datorii

de Lucian la 12 martie 2015 - 22:24

Parcarea respectiva chiar isi are rostul.
Acolo oricum nu era cine stie ce spatiu cu flori.
Eu zic bravo pt aceasta idee.

de Horia Mărieș la 13 martie 2015 - 08:02

Superinteligentul ospătar codoș, următorul client major pe lista celor de la D.N.A., a declarat ieri in presa sătmareana că a fost o reuşită semnarea în toamna anului 2014 a unor contracte de finanţare în valoare de aproximativ 55 milioane de lei.
Printre comunele judeţului care au beneficiat şi beneficiază de aceste fonduri prin PNDL se numără: Beltiug, Bixad, Bârsău, Craidorolţ, Crucişor, Gherţa Mică, Săuca, Supur, Săcăşeni, Turţ, Valea Vinului, Terebeşti ş.a.

Nu știu de ce pisici, dar „comuna Carei” nu a fost pomenită in declarația respectivă. Sau poate, cine știe, a intrat la categoria „etc.” , că și municipiul Carei a primit ceva finanțare după negocieri intense care s-au purtat între părțile interesate să se înfrupte din aceste fonduri și care s-au desfășurat în cel mai mare secret la locul cel de taină numit Ponyvás(puszta), adică la Viișoara.

de gigi la 13 martie 2015 - 18:57

conduc o masina si sunt intrutotul de acord cu acea parcare,ar mai fi nevoie si in alte locuri din oras

de Careianca la 13 martie 2015 - 20:56

Chiar sunt necesare aceste parcari . Insfarsit o idee ingenioasa ! Dar sunt curioasa daca trotuarele care au fost stricate din cauza lucrarilor de elecricitate vor ramane asa tot anul? Daca da , sa ne anunte si pe noi primarul macar sa ne luam cizme de cauciuc , ca atunci cand ploua chiar sunt utile. Sau poate e ceva normal sa fie acoperite gropile cu „pietroaie ” zici ca suntem la sat nu la oras.

de Horia Mărieș la 15 martie 2015 - 19:21

Breaking News:

„Luni continuă audierile DNA în cazul Tarr-Tăut.
Vineri, 13 martie, la Satu Mare au continuat audierile. Mai mulţi angajaţi ai societăţii au fost audiaţi, urmând ca luni, 16 martie să fie audiaţi suspecţii. În cazul lor audierile vor avea loc la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea. Vă reamintim că în 11 martie au fost efectuate percheziţii la sediul UPJ Satu Mare, la sediul societăţilor familiei Tarr, la locuinţele chestorului de poliţie Liviu Tăut, comisarului de poliţie Mircea Roman şi celuilalt poliţist.
Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, cei trei poliţişti au protejat firmele multimiliardarului Tarr în perioada 2012-2014. În cadrul anchetei, miercuri, 11 martie, procurorii DNA sprijiniţi de ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi de poliţişti judiciarişti au efectuat percheziţii în mai multe birouri din IPJ Satu Mare, la societăţile comerciale deţinute de omul de afaceri Tarr şi la locuinţele celor vizaţi. A fost percheziţionat apartamentul IPJ Satu Mare în care locuieşte chestorul Tăut, dar şi casele acestuia din Baia Mare şi din Recea. În total au fost efectuate 8 percheziţii.
Tăut l-ar fi învăţat pe Tarr ce să declare: La Serviciul Investigarea Fraudelor erau înregistrate mai multe lucrări ce vizau activitatea firmelor familiei Tarr. Aşa se face că Tăut l-ar fi sfătuit pe Tarr ce să declare. La dosarul cauzei există interceptări telefonice, dar şi ambientale. Într-una dintre acestea se poate auzi cum chestor de poliţie Liviu Tăut l-a sunat pe Tarr Attila Csongor, l-a chemat la sediul IPJ Satu Mare, iar în biroul comisarului şef de poliţie Mircea Roman, în prezenţa unui ofiţer, i-a dictat ce să declare, susţin anchetatorii. În schimbul protecţiei, omul de afaceri le-ar fi dat poliţiştilor diferite foloase materiale (renovarea casei, materiale de construcţii, cauciucuri pentru maşină, medicamente)…..”

Singura intrebare care se mai poate pune este „când vor începe audierile DNA in cazul Tarr-Kovács”.
Se așteaptă în curând un răspuns precia la această intrebare de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea.

de Horia Mărieș la 15 martie 2015 - 19:38

P.S. Ca să vezi și să nu crezi! Ai driakului de tari Tarr ăștia!

„De asemenea se cercetează cum a reuşit firma Tarr să câştige o serie de licitaţii cu 98%-99% în condiţiile în care criteriul de atribuire era preţul cel mai mic. Anchetatorii verifică modul în care firmele Tarr ar fi mituit o serie de funcţionari tehnici din diverse instituţii pentru atribuirea unor lucrări de milioane de euro. Prin judeţ circula zvonul că nu există persoană importantă în judeţul Satu Mare care să nu fi fost cumpărată de familia miliardarului.”

– O fi cãștigat Tarr licitații și prin Carei? Dă igzemplu „licitatia” aia cu renovarea grajdului cesionat pe 50 de ani (sic!) de Bekö Tamás salariatei Primăriei Carei, numitei Veress Anna, lucrare aflată in prezent în stare de gestație, adică în luna a șasea?

– O fi egzistând și în Carei perosane importante care să fi fost cumparate de famiglia miliardarului?
Cică (nota bene): „Prin judeţ circula zvonul că nu există persoană importantă în judeţul Satu Mare care să nu fi fost cumpărată de familia miliardarului.” Să credem și să nu cercetăm?

Nu se știe ca pământul.

de mitica la 15 martie 2015 - 20:29

betonu tare a a lui lajos caizer si marghitenii sunt ai lui jenica datornicu chirias in casele altora

de Horia Mărieș la 15 martie 2015 - 20:44

@mitică

Nu semnează vicele contractele chiar dacă încasează de la firmele prietene, le semnează primașul și responsabilitatea, în caz de infracțiuni penale la atribuirea de lucrari/contracte și în caz de perspectivă luminoasă de mers la pãrnaie îi revine în întregime lui.

de mitica la 15 martie 2015 - 21:38

ma horica,eu am auzit pe la carei ca de semnat pune pe alti sa semneze jenica datornicu si cand va fi sa fie de dat cu subsemnatul vor pica in plasa aia de au semnat ca fraierii toate mismasurile covaciste si caizeriste

de Horia Mărieș la 16 martie 2015 - 00:53

@mitica la 15 March 2015 – 21:38

Poate că ai dreptate Mitică, la șmecheria asta nu m-am gândit, nu m-a dus capul.

Lasati un comentariu