De 7 ani Fără Declaraţii de Avere şi interese în Republica dela Primăria Carei

• publicat la: 9 iunie 2015
De 7 ani Fără Declaraţii de Avere şi interese în Republica dela Primăria Carei

Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, prevede obligativitatea actualizării si  postării pe site-ul instituţiilor publice  a Declaraţiilor de Avere şi Interese.

Făcând referire la UAT Carei, adică  Primăria  muncipiului Carei, atât primarii cât şi consilierii locali şi  persoanele cu funcţii de conducere şi de control, precum şi funcţionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul tuturor autorităţilor publice  locale, sunt obligaţi prin lege să îşi facă publică Declaratia de Avere şi interese!

Fiecare dintre primăriile oraşelor din judetul Satu Mare au actualizate si postate declaratile de avere , conform legilor in vigoare, exceptie face doar Primăria Municipiului Carei.

Satu-Mare, Negresti Oaş, Tăşnad,

Cum LEGEA la primăria  din Republica de la Carei este aleatorie, la bunul plac al primarilor, evident că nici această lege nu este respectată! Sectiunea Declaratii de Avere este GOALA.

Conform Art. 5, al(1) din cadrul Legii 176/2010, în cadrul entităţilor în care persoanele au obligatia de a depune declaratii de avere si declaratii de interese, în conformitate cu prevederile legale, se desemnează persoane responsabile care asigură implementarea prevederilor legale privind declaratiile de avere şi declaratiile de interese.

Nici până la data de 9 iunie 2015, declaratiile de avere ale persoanelor amintite mai sus nu  se regăsesc pe paginile oficiale ale Primăriei Carei.

De mai bine de 7 luni de zile, în sala de şedinţe a CL din municipiul Carei, nu există însemnele oficiale ale statului de drept, România.

În aceiaşi notă de dispreţ se fac şi  numirile  pe funcţii de conducere în cadrul Primăriei Carei fără concurs, în baza unui aviz de la ANFP pentru interimat.

O Comisie de retrocedare pe Legea 10 în care membrii nu se întâlnesc la şedinţe şi se miră că au fost nominalizaţi ca făcând parte din comisie, o amplasare de bust al Suveranului României fără forme legale şi doar în perimetrul etnic stabilit împreună cu Direcţia Judeţeană de Cultură, angajări ca PFA a persoanelor dispuse a scrie cronici favorabile, tăieri de panglici la obiective nefinalizate sau expulzarea Serviciilor  din Primărie cu orar cu publicul larg  ,în clădiri  reabilitate din fonduri europene dar cu altă destinaţie, achiziţii  din bugetul local pentru Asociaţii din grupul de interese sunt doar o parte mică din aspectele ce alcătuiesc tabloul sumbru al  confiscatei Primării Carei de către baronul local Kovacs, un primar cu reţinere pe salariu pentru datoriile la bugetul de stat din 2008 şi care  impune consiliului director al Fundaţiei de promovare a turismului local achiziţionarea unui Renault Fluence pentru uz personal.

 

Daniela Ciută

 

PS

Aştept cu interes  dovezile membrului din Biroul Permanent al UDMR Carei, consilier personal al primarului Kovacs, să vină cu date concrete  prin care să combată cele menţionate în acest articol şi nu cu folclor medieval trimis pe adresa de redacţie şi apoi postat pe te miri ce pagini dedicate celor ce evită informaţiile  reale şi se  complac în starea de extaz  paralelă cu  lumea reală.

 

comentarii

de bunko la 9 iunie 2015 - 15:11

si sa scrie in declatie de avere si ce a trecut pe numele fetii si a baiatului dupa 2008.
jeno a fost muritor de foame si executat de banca pentru datoriile si a cerut la lajos ajutorul si asa a ajuns primar,scurt!
acum trebuie sa imparte impreuna banii de la primarie si sa unje toate persoanele ca au ajutat la campanie si nu mai ajung banii si acum se cearta si pe bani si pe functiile!
sa cereti si declaratie de avere de la copii lui jeno ca acolo este mare surpriza sa vedeti doi copii ce avere au dupa ce taticul a ajuns primar.

de victor la 9 iunie 2015 - 15:45

steagurile nu pun la primarie dar sa mergeti in parc si sa vedeti cum pun steaguril;e ungariei numai la intrare la orice eveniment si mai aduc si alitaliei ca seamana bine si tot una linga alta se nimeresc.

de dimitriu radu mihai la 10 iunie 2015 - 05:10

ei ce sa facem in unele REPUBLICI sepoate si asa ,de ce sa respecte legile acestei tari care ii da posibilitatatea sa serveasca un pic de paine din partea locului.Daca ar fi in alte tari ar respecta cu strictete legile acelei tari ca daca nu ar pati-o!

de Pista la 10 iunie 2015 - 06:39

Multi colaboratori are Primaria prin Pfa uri,a se vedea si la lacul udmr-ului din Ianculesti,o fi coincidenta?

de pedig la 10 iunie 2015 - 08:07

Umde ati vrea sa sa puna steagul Ungariei sa al Romanie daca toate sunt in ordine alfabetica?Si sint impartite la distanta egala intre ele.Okosok.

de mirela la 10 iunie 2015 - 09:12

cum le sttii tu pe toate ca un om mare si prost inspirat…cum se face ca la intalnirea grofilor pe aleee era numai steagul ungariei si al italiei si dupa colt era si al Romaniei ?
okos otlet ati crezut ca nu vom observa !
steagul Tarii care va da de mancare si va da un salar este pus in ordine alfabetica la primaria din carei ?
mereu gasiti motivatie ca sa ascundeti steagul Romaniei !

de MOT la 10 iunie 2015 - 22:07

Sa se puna steagul tarii noastre a tuturor in fata!, ca aici traiti si voi si apoi ordinea alfabetica! Sa nu mergem noi intr-o zi sa va punem in ordine alfabetica pe toti cei ce lucrati in castel si ati uitat ca acesta se afla in Romania!

de Horia Mărieș la 11 iunie 2015 - 00:11

Si azi la pagina „Declaratii de avere” „Aparatul de specialitate al primarului” (nu stiam ca primașul are „aparat de specialitate” dar la primaria Carei si in mintea lui M.T.R. administratorul site-ului se poate orice) si la „Consilieri locali

http://www.municipiulcarei.ro/aparatul-de-specialitate-al-primarului/

apare superintelectualul mesaj „Această pagină este goală” („Ez a kategória üres!”) deși nu este vorba de o femeie.

In context și tot apropo in care administratorul portalului Primăriei Municipiului Carei, consilierul personal al primașului Kovács Jenö, numitul M.T.R. îsi face treaba pentru care este plãtit din bani publici, este cazul ca lumea sã fie totusi lámurita: Cine este actualul Secretar al Primariei, Clara Sroth sau Anca Demian? Nu de alta dar pe portalul (site-ul) Primariei Carei la pagina „Conducerea” apare íncă și in ziua de azi că Secretar ar fi

Sróth Clara secretarSróth Clara

Îndeplineşte funcţia de Secretar al Municipiului Carei din anul 1994

Date biografice:

Născută în data de 31 mai 1954 în Comuna Urziceni, judeţul Satu Mare
Stare civilă: căsătorită, 2 copii
Profesie: jurist

Activitate în administraţie:

1994– până în prezent Secretar al Municipiului Carei
1989–1994 Primăria Municipiului Carei, jurist
1976–1989 Consiliul Popular al Comunei Urziceni, funcţionar

Domnule functionar public, domnule consilier personal al primașului, domnule M.T.R., puteți vă rog să fiți atàt de amabil incàt să faceți imediat un duș rece ca să vă mai treziți din marmureală și ca să vă faceți face totuși ceva mai ca lumea treaba pentru care sunteți plătit din bani publici?
Sau Apaserv nu vă dă apă la Căpleni? Chiar și in acest caz, puteți folosi cu mult succes și râul Crasna.

Doar încercați să vă treziti totusi până la urmă!
Dacă n-o să reușiti, valea și retur la nagykároly de pe domeniul ro sau la anzix care oricum cu asa maganember va da chix.

Lasati un comentariu