Consilierii de la cabinetul demnitarului de la Primăria Carei refuză publicarea Declarațiilor de Avere și Interese

• publicat la: 19 martie 2021
Consilierii de la cabinetul demnitarului de la Primăria Carei refuză publicarea Declarațiilor de Avere și Interese

Există angajați la Primăria Carei care au vechime de ani de zile în posturile respective dar încă nu au Declarațiile de Avere  și Interese postate pe site-ul organizației guvernamentale.

Se pare că, din punct de vedere al transparenţei, atunci când vine vorba despre declararea averilor acumulate, apropiații primarului evazionist au mari deficienţe.

Mai mulți angajați din aparatul de specialitate al primarului apar și acum pe site-ul oficial al Primăriei dar nu au Declarațiile de Avere și Interese postate.

Oare ce  informații ascund acești angajați plătiți din banii careienilor? De ce se tem ca să vedem averile lor din perioada  în care sunt  plătiți din banii comunității noastre?

Legea prevede ca personalul de la cabinetele demnitarilor din administrația publică să posteze imediat după angajare Declarația de Avere și Interese.

Consilierii de la cabinetul  demnitarului care este primarul Kovacs refuză să își facă publice Declarațiile de Avere și Interese cu acordul tacit al șefului lor dar mai ales al reprezentantului Guvernului în teritoriu, indiferent de partidul care l-a susținut.

Szasz Lorand este consilier la cabinetul primarului Kovacs, nașul său de cununie, din octombrie 2017.  A fost angajat după ce a rămas pe drumuri în urma scandalurilor și proceselor de la redacția sătmăreană a social-democraților. Pentru finul președintelui UDMR și primarului legea nu se aplică la Carei. Oamenii legii se tem că vor ajunge încondeiați pe blogul Opinie de Carei așa cum a fost  și cazul președintei Judecătoriei Carei. Blogul respectiv  e de notorietate  pentru știrile false publicate, pentru linșajul mediatic împotriva persoanelor care deranjează liniștea sufletească și afacerile nașului său, primarul Kovacs.

Situația este asemănătoare  în cazul consilierilor de la cabinetul primarului responsabili cu compunerile în limba maghiară. Boros Ernest a ieșit deja la pensie din postura de consilier  la cabinetul demnitarului Kovacs fără ca Declarația sa de Avere și Interese să fie făcută publică. Era responsabil cu serialele împotriva Buletin de Carei la fel ca  și urmașul său, Megyeri Tamas Robert.

Niciunul din consilierii de la cabinetul demnitarului Kovacs nu vor să aflăm ce averi au ca angajați plătiți din banii careienilor. Lipsește și Declarația de Avere din 2017 a ginerelui primarului, Giurgiu Kovacs Christian, angajat  la primăria Carei imediat după instalarea sa din 2008.

Încurajați de secretomania acestora privind averile lor, secretomanie acceptată de autoritățile statului, nu au postat pe site-ul primăriei Declarații de Avere și Interese nici angajatele de la Departamentul de comunicare  și Informare și nici fostul viceprimar din Căpleni, Grebur Paul, recent angajat la UAT Carei.

Când vine vorba de Republica de la Carei dispare orice urmă de curaj și responsabilitate din partea factorilor care trebuie să asigure cadrul legal în unitățile administrativ teritoriale. Menționăm că la UAT Carei au apărut  pentru prima dată Declarațiile de Avere și Interese ale angajaților plătiți din banii careienilor abia după intervenția Buletin de Carei din 2015. Nici până la această oră nu au fost postate  cele dinainte de 2015.

Buletin de Carei

 

https://www.buletindecarei.ro/2015/06/de-7-ani-fara-declaratii-de-avere-si-interese-in-republica-dela-primaria-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2015/06/buletin-de-carei-devine-garantul-repectarii-legii-in-primaria-carei-in-premiera-apar-declaratiile-de-avere-ale-aparatului-de-specialitate-al-primarului.html

https://www.buletindecarei.ro/2021/01/angajati-din-primaria-carei-care-nu-isi-publica-declaratiile-de-avere-si-interese.html

Lasati un comentariu