După 5 ani de pauză, avem iar calendar floral

• publicat la: 4 iunie 2015
După 5 ani de pauză, avem iar calendar floral

 

După 5 ani de pauză, a reapărut in Carei calendarul floral  de lângă fântâna arteziană.  După  tăierea arborilor de tuia din jurul fântânii, calendarul a rămas în stadiul de rond  de flori timp de 5 ani iar reaparitia în această saptamana a calendarului floral al Careiului este o surpriză plăcută.

Calendarul floral al Careiului  datează din anul 1973,  după instalarea ca primar a prof.Ioan Corneanu. Atunci au fost plantaţi cei 30 de mii de trandafiri în întreg orasul , în special în rondurile ce străjuiesc drumul national DN 19.  In forma sa iniţială, calendarul floral avea în partea superioara harta României, din diferite specii de flori mărunte iar în dreptul oraşului Carei, era o floare  mai deosebită  si mai înaltă , care scotea în evidenţăa urbea noastră.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 5 iunie 2015 - 05:09

Trebuie să și laudăm Primăria Municipiului Carei atunci când face lucruri bune!
Fac acest lucru fără nici o retinere, lăudând acum Primăria Carei pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a ceasului floral.
Mi-ar plăcea să-l văd și eu, atât timp cât florile vor fi încă vii. Adică, la vară și nu la iarnă.

Citesc prin Breaking News despre faptul că „Chestorul de poliţie Liviu Tăut – adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare este acuzat de luare de mită. În schimbul unor foloase materiale, chestorul a protejat fimele lui Tarr Attila Csongor. Joi, 4 iunie, adjunctul şefului IPJ Satu Mare a fost la DNA Oradea, unde i-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile.”

Să mă mai mir, să nu mă mai mir?
Nu mă mai mir, aflând in fiecare nouă zi câte ceva in plus despre cangrena corupției care roade această țară.

Mi-a atras atenția numele „Tarr”. Inclusiv numele Tarr Attila Csongor. Parcă am mai auzit de numele ăsta.
Omul a fost (cred eu) implicat și în contracte de lucrări obținute mai mult sau mai puțin cinstit, unele prin incredintare directă, de la primașul municipiului Carei, de la distinsul domn ing. Kovács Jenö.

Ultima lucrare de care-mi aduc aminte si pentru care s-au purtat si discutii contradictorii íntr-o sedinta a Consiliului Local se referea, parcă, la reconstrucția grajdului din Parcul Dendrologic, lucrare nefinalizată, așa cum rezultă din poze recente postate pe net, cum ar fi cele făcute cu ocazia recentului bairam cu grătare alimentate cu foc deschis aprins direct pe pămãnt (lucru ilegal) la „Majális”, eveniment organizat de RDMSZ.

Da, ați ghicit, este vorba de grajdul grófilor, exploatat acum doar in folos propriu de nepoata fostului grăjdar, de fosta consilier local, de fosta administrator a Castelului Károlyi, de actuala salariată a primăriei, de pupila fostului primaș Bekő Tamás care i-a acordat pe de-a moaca, doar pentru ochii ei frumosi albastri, concesionarea pe o perioadă de 50 de ani (sic!) a grajdurilor grófești, in numele asociației non-profit ( pe dracu!) Equus, a cărei președinte este nepoata grăjdarului și in care sunt membrii fondatori alți 27 de mahări udemeriști locali în frunte cu Kovács (care cică s-ar fi retras) și cu Bekő.
Niste escroci profitori de ciolane, de prima mână.

In contextul acuzațiilor penale care i se aduc lui Liviu Tăut și afaceristului de pește prăjit Tarr Attila Csongor, sugerez – pe gratis, benevol, doar ca voluntar – distinsei organizații numite Direcția Națională Anticorupție Filiala Oradea, să îi ia puțin la intrebări, să-i strângă puțin cu ușa și pe numiții indivizi Kovács Jenö, actualul primas si pe Bekő Tamás, fost primas si actual city manager.

Sunt absolut convins că dacă cei doi vor fi puși să dea cu subsemnatul, vor deveni „scriitori” fiindcă este la modă, DNA Oradea va de de firul multor afaceri dubioase in care au fost implicate atât firme ale familiei Tarr cât și demnitari din Primăria Municipiului Carei.

Hai DNA Oradea, faceți doar încă un mic efort suplimentar, fiindcă Oradea este la doar la 96 km de Carei, distanță pe care cu o mașină bună o parcurgeti in max. două ore.

Dacă d-na Kövesi nu vă pune suficiente mașini la dispoziție, mă ofer eu să vă plătesc cursa cu taxiul tur-retur Oradea-Carei.
Numai ca să vă faceți complet și ca lumea treaba.
Vă mulțumesc anticipat pentru fructuoasa și plină de rezultate neprevăzute colaborare dezinteresată, de care careienii o să aibă parte din partea Domniilor voastre.

de Liviu la 5 iunie 2015 - 14:45

Ma bucur ca vad din cand in cand ca se remarca si lucrurile pozitive ale Primariei. Oare postacii primarului remarca din cand in cand utilitatea interpelarilor liberalilor. Oricum tineti-o tot asa si de e de bine, de e de rau, postati articolele dumneavoastra indiferent de comentarii.

Multumesc Buletin de Carei!

Lasati un comentariu