Ipocrizie în formă continuă

• publicat la: 5 iunie 2015
Ipocrizie în formă continuă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a mers în SUA, unde s-a plâns americanilor. Mai exact, asistentului secretarului american de stat pentru afaceri europene și euroasiatice, Hoyt Yee, căruia i-a reclamat faptul că procesul de restituire a proprietăților stagnează în România. Și i-a luat apărarea deputatului fugar Marko Attila.

.

Aflat într-o vizită de trei zile în SUA, la invitația Hungarian Human Rights Foundation (HHRF), liderul UDMR a spus că recenta condamnare a deputatului Marko Attila reprezintă „începutul unui proces periculos de restaurație, sub masca luptei anticorupție”, și a afirmat că parteneriatul dintre SUA și România include, pe lângă chestiunile de securitate, și problematica respectării drepturilor minorităților.
„De aceea, credem că SUA trebuie să continue să acorde o atenție specială la ce se întâmplă în România”, a spus Kelemen Hunor.   Integral pe activenews.ro
.
Potrivit celor declarate, la umbra apartenenţei  la etnia maghiară, e posibilă sustragerea din faţa  justitiei pentru actele comise?
Dacă persoana care a fost  deputat în Parlamentul României se consideră nevinovată  de ce se teme si fuge de justitie? Se consideră cumva mai presus de Lege?   SUA încurajează cumva un astfel de comportament?
Ar fi  interesant de aflat dacă  liderul UDMR a mentionat    asistentului secretarului american de stat pentru afaceri europene si euroasiatice, Hoyt Yee.   de faptul că în municipiul multietnic Carei , consilierii UDMR interzic amplasarea bustului poetului national al României, ţara  din care face parte   Careiul.
Cum ar percepe oficialul american faptul că însemnele unei ţări sunt refuzate în locaţia din primăria care e o institutie guvernamentală  unde se desfăşoară   sedintele de CL  în conditiile în care drapelul SUA este mereu prezent în toate institutiile?
Cum poate justifica un lider al unei minorităţi faptul că în localitatile în care deţin o majoritate simplă,  discriminează celelalte etnii prin acţiunile lor?
Cum se poate justifica  un lider refuzul   participării comune cu consilierii de etnie română la  evenimente  si manifestări legate de întreaga comunitate careiană?
Subscriem la cele  afirmate de liderul UDMR, Kelemen Hunor în SUA,…”credem că SUA trebuie să continue să acorde o atenție specială la ce se întâmplă în România”.
Sunem cu totul de acord , mai ales dacă  SUA poate să intervină în procesul de explicare mai pe îndelete a modalităţilor civilizate de convieţuire în comunităţi multietnice, chiar dacă comunitatea maghiară deţine un uşor avantaj numeric.
.
În imagine este surprins momentul tăierii panglicii inaugurale de la Casa de Cultură Carei, doar în prezenţa oficialilor maghiari, în condiţiile în care Careiul este un oraş multietnic, cu  8 consilieri locali români . Manifestările artistice ocazionate de acest eveniment inaugural au fost susţinute doar în limba maghiară deşi la Casa de cultură exista şi formaţii  româneşti şi şvăbeşti.
.
redacţia

comentarii

de Pavel la 5 iunie 2015 - 17:38

Mi-e clar ca politicienii romani sunt de vina pentru ca-i permit acestui personaj sa jigneasca Romania. Tokes a facut la fel si oarecum tot nu au constiinta politicienii nostri si-i pupa constant in fund pentru alea 5-6 procente pe care le dirijeaza. Cred ca exista un dezgust national fata de aceasta uniune.

de Horia Mărieș la 5 iunie 2015 - 20:11

🙂 Hahaha 🙂

E foarte bună chestia! Ca banc, evident.

Pun pariu pe ce vreți dvs. că Hunor a invațat lectia aia cu „procesul restituirii proprietăților stagnează în România” de la cel aflat în dreapta lui in poză, adică de la individul ăla cu mustața căzută pe oală, cu ochelari maronii și clopul de gábor mereu pus pe cap, ninge, plouă sau dogorește soarele.

Adică de la Jenö a lu’ Kovácsiu.

Nu există pe nicăieri in țara asta mare un specialist mai doct, mai experimtat în procesul de întâziere și de stagnare a restituirii proprietăților, decât primașul Eugen Kovács Jenö. Nimeni nu-l întrece! Este un as in această meserie!

Pot să aduc probe concludente și indiscutabile în sprijinul afirmației mele, oricând doriți dvs.

Lasati un comentariu