La iniţiativa PNL Carei, se asfaltează aleile cimitirului central

• publicat la: 3 iunie 2015
La iniţiativa PNL Carei, se asfaltează aleile cimitirului central

După îndelungi aşteptări , careienii  vor beneficia de condiţii decente de deplasare în incinta Cimitirului central si mai ales în faţa capelei mortuare ortodoxe.

Pe  ordinea de zi a sedintei CL Carei din data de 29 mai 2015,  a fost introdus proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii PNL Carei ce prevede alocarea de fonduri de la bugetul local pentru remedierea situaţiei căilor de acces din cimitir si a platoului din faţa capelei ortodoxe.

PH – Cimitir

Situaţia dezastruoasă a aleilor din cimitir , în partea capelei ortodoxe în special, persistă de ani de zile fără ca cineva să ia vreo măsură .

Iniţiativa liberalilor va duce la remedierea actualei stări de fapt  prin  asfaltarea  drumurilor din întreg cimitirul, fără deosebire de  cult religios. Valoarea lucrărilor se estimează a se ridica la 3.826 eur, adică 16.988 lei.

Proiectul a fost votat de către toţi consilierii locali, în absenţa  oricărui reprezentant al presei române şi deci consemnările apărute în presa judeţeană suferă de lipsa informaţiilor reale . Nici consilierii redactori angajaţi de primarul Kovacs şi plătiţi din banii  publici ai careienilor nu au consemnat corect in relatările lor, evitând constant referirile la liberali la fel ca în cazul acordării premiului substanţial elevului de la Liceul Teoretic când propunerea consilierului Ciută a fost trecută sub tăcere deşi  în PV al şedinţei este menţionată.

In urmă cu vreo 10 ani,  în acest cimitir, o „minte iluminată”   a decis să tragă un gard de sârmă între mormintele româneşti  şi cele  maghiare, chiar dacă mormintele sunt pe alocuri amestecate datorită faptului că în orice localitate multietnică există şi familii mixte. Creştinii de toate confesiunile au dat jos în timp această barieră penibilă astfel că la momentul actual a fost restabilită  decenţa.

redacţia

 

comentarii

de gyuri la 3 iunie 2015 - 13:12

Frumoasa initiativa din partea PNL. Dar sa nu uitam faptul ca s-a organizat Ziua Copilului tot de catre EI . Unde a fost Clubul Elevilor care este o unitate de stat cu domeniul de activitate specific extrascolar(recreere, relaxare si distractie).

de liberal la 3 iunie 2015 - 13:32

era si cazul sa se faca ceva ca prea ne rupeam picioarele pe acolo.
toti au fost invitati sa participe la 1 iunie.
de la clubul elevilor a venit doar doamna Vulcan cu copii pe care ii pregateste si pe care directia de cultura nu i-a invitat sa cante in centru la zilele muzicii usoare careiene.
asa ca cine a vrut a venit si a fost bine primit. punct.

de gigi la 3 iunie 2015 - 19:32

as vrea sa vad capela din satul Ianculesti!!!(anul viitor sunt alegeri)

de dimitriu radu mihai la 4 iunie 2015 - 05:18

ca si initiativa este foarte bine venita,totusi nu stiu daca PNL si consilierii din primarie trebuie sa se ocupe de acest aspect si ma motivez ,pentru ca admare le onistrare cimitirelor este in patronajul tuturor bisericilor(care le au arondate si pe deasupra oameni care sunt platitit sa se ocupe de ingrijirea lor).cE SE FAC CU BANII CARE SE PLATESC PENTRU LOCUL de veci si care nu sunt poutini.Apoi ar fi bne daca tot s-a aprobat refacerea aleeilor sa se refaca si gardul de la strada ca arata intr-un mod jalnic si care nu face cinste acestui oras si nici respectul pentru cei care au plecat dintre noi( Dumnezeu sa ii odihneasca in pace).Deci cam aceste ar fi problemele!

de Horia Mărieș la 4 iunie 2015 - 06:09

@dimitriu radu mihai la 4 June 2015 – 05:18

Pe fondul problemei, de data asta aveti perfecta dreptate. Parerea mea.

Dar daca bisericile care au arondate cimiterele, nu le intretin ca lumea (desi atat eu cat si Dvs probabil, cat si toti ceilalti locuitori ai Careiului platesc taxe la biserici pentru locurile de veci, de exemplu eu am platit pe 20 de ani pentru trei locuri de veci in Mesterreszi parohiei ortodoxe si pentru un loc de veci din Rozalia parohiei romano-catolice) atunci trebuie sa se ocupe cineva de intretinerea lor, nu-i asa??? Mortii nu pot intretine cimitirele.

Si atunci, daca asta este trista realitate, trebuie sa se ocupe comunitatea, adica Primaria Municipiului Carei!

Din acest motiv, eu unul vad initiativa grupului de consilieri PNL ca una binevenita.
Iar costurile sunt chiar minore pentru un oras ca si Careiul (cca 3500 de euro).

Nu fac din parerea asta (care este parerea mea personala) nici un fel de „parti pris”.

de Adi la 4 iunie 2015 - 11:42

Bine ca se fac!

Lasati un comentariu