Obligaţia declarării locurilor de muncă vacante

• publicat la: 18 iunie 2015
Obligaţia declarării locurilor de muncă  vacante

Agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca  Satu Mare, informeaza agentii  economici din judet ca au obligatia de a comunica la agentie toate locurile de munca vacante.  Aceasta obligatie este data de prevederile Legii nr.76/2002 cu modificarile si complectarile ulterioare, care la art.10 prevede obligativitatea comunicarii tuturor locurilor de munca vacante in timp de 5 zile lucratoare de la vacantarea lor.

Angajatorii care au incadrat in munca, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizatii de somaj,au obligatia de a anunta in termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de munca la care acestia au fost inregistrati.

De asemenea, angajatorii au obligatia sa comunice la AJOFM Satu Mare ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

Nerespectarea acestor termene se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 10.000 lei in conformitate cu art.113 litera k) din Legea 76/2002.

Lasati un comentariu