Amenzi drastice pentru angajatorii care nu comunică locurile de muncă vacante

• publicat la: 25 februarie 2015
Amenzi drastice pentru angajatorii care nu comunică locurile de muncă vacante

Angajatorii din județul Satu Mare sunt obligați să comunice Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare locurile de muncă vacante în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora. Necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 5.000 de lei.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare reaminteşte tuturor agenţilor economici, că potrivit legii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, în a căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii  care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj, au obligaţia de a anunţa în termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care aceştia au fost înregistraţi.

De asemenea, la ocuparea ulterioară a acestor locuri de muncă vacante, comunicarea trebuie făcută în termen de o zi de la data ocupării acestora. Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante se va face pe suport de hârtie sau e-mail. Potrivit reprezentanților AJOFM Satu Mare, necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 10.000 de lei conform art.113 litera k) din Legea 76/2002.

comentarii

de Horia Mărieș la 25 februarie 2015 - 15:18

Chestia aia enunțată în titlul articolului se referă cumva si la UAT Primăria MUn. Carei?
Nu cred.
Primăria aia este, oricum ai întoarce-o, mereu în afara Legii!

Doar Prefectul de Sătmar, cel care se laudă pe site-ul instituției că „garantează respectarea legii şi ordinii publice în judeţul Satu Mare” dar care nu a auzit nimic de abuzurile și nelegiuirile practicate de ani de zile in sãnul (sau în sãnii) Primăriei Carei, lare dreptul să facă oareșicare ordine la Carei. Doar că NU o va face niciodată, adică cât îi hăull. Șcuzari cacoafonia făcută la adresaerfectului.

Nici nu-i de mirare, fiindcă și Perfectul Compus de Satu Mare este din gașca penalilor politici asociați cu PSD și cu numele celui mai cinstit și mai capabil Prim Ministrul al tuturor ti purilor precum și cu ospătarul WeCePreședinte Al CJ SM, cel fără de pată (doar poate un josnic codoș) și care face parte și el din Sătmăreana Famiglia.

de dimitriu radu mihai la 26 februarie 2015 - 06:34

este o hotarare foarte buna ,sa intre si ei in legalitate pentru ca statul prin masurile pe care le ia ii avantajeaza tot timpul dar ei sustin contrariu.Este nevoie de o transparenta totala intre cei care pot asigura locuri demunca si doritori.Sper ca sa se trezeasca si domnii patroni pentru ca sa nu uite si ei a fose et cand cautau locuri de munca si le-au obtinut ce arata ca acum au propriile firme si asta arata ca au fost seriosi si este foarte bine.

Lasati un comentariu