Programul festivităţilor de absolvire a claselor a VIII-a de la şcolile din Carei

• publicat la: 5 iunie 2015
Programul festivităţilor de absolvire a claselor a VIII-a de la şcolile din Carei

Elevii claselor a VIII-a din oraş se vor despărţi de profesorii care le-au fost alături în ultimii patru ani şi de colegi în cadrul unor festivităţi de absolvire, ce vor avea loc pe parcursul zilelor de joi şi vineri.

Startul la festivităţile de absolvire îl va da, la Carei, Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu”, care şi-a programat evenimentul  joi, 11 iunie, de la ora 9.00. Tot joi, de la ora 9.00, festivitate de absolvire a absolvenţilor claselor a VIII-a va avea loc şi la Şcoala Gimnazială nr. 3.

Vineri, 12 iunie,  de la ora 9.00,  va avea loc ceremonia de absolvire a  clasei a VIII-a a elevilor de la Şcoala Gimanzială nr.1 din Carei.

Pentru absolvenţii de gimnaziu, greul abia acum începe. De luni, 15 iunie, şi până miercuri, 17 iunie, ei trebuie să se înscrie pentru a susţine Evaluarea Naţională. Prima probă a evaluării – cea scrisă la limba şi literatura română – va avea loc luni, 22 iunie. În 23 iunie vor fi testaţi cei care au învăţat în limba maternă, iar în 24 iunie este programată ultima probă – cea la matematică. Primele rezultate vor fi afişate în 26  iunie, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, putându-se depune şi contestaţii. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate în 30 iunie.

Ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor, ordonată după media de la Evaluarea Naţională, va fi publicată în 3  iulie, când începe şi completarea cu opţiuni a fişelor de înscriere la liceu. Reapartizarea lor computerizată pe locurile din clasa a IX-a la liceu va avea loc în 14 iulie, iar afişarea rezultatelor acestei repartizări se va face în 15 iulie.

Lasati un comentariu