Viitorii poliţişti din Carei

• publicat la: 15 June 2015
Viitorii poliţişti din Carei

Campania “Misiune Posibilă- Șanse egale în alegerea carierei”, aflată la a 5-a ediție în acest an, se desfășoară simultan în 7 județe din țară, printre care și județul nostru. Scopul acesteia este acela de a facilita înțelegerea misiunii polițiștilor de către elevi aparținând minorităților naționale și de a-i încuraja pe cei care aspiră la această profesie să cunoască mai multe și să-și testeze abilitățile sportive și psihologice..

Informările la clasele a X-a și a XI-a susținute de polițiști cu experiență sunt urmate de posibilitatea oferită elevilor de a aplica pentru o tabără gratuită ce va avea loc în perioada 3-7 august 2015 la Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca. În această perioadă 9 elevi din județul Satu Mare vor participa la această tabără, selecția acestora urmând a fi făcută de organizatori, respectiv Fundația Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală Cluj și Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan.

Activitățile susținute de polițiștii sătmăreni în această campanie s-au încheiat vineri, 12 iunie 2015, ultimele întâlniri având loc la Liceul Teoretic din Carei, respectiv Liceul Reformat din Satu Mare. Peste 250 de elevi din cele două unități de învățământ au aflat despre misiunea polițiștilor și despre profilul psihologic, moral, medical necesar unui viitor polițist, și au fost încurajați să se înscrie pentru selecție la tabăra de orientare profesională, unde își vor putea testa efectiv abilitățile.

Întâlnirile au fost susținute de comisar Săndulescu Simona și inspector principal Hrihorișan Felicia, ofițeri în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, beneficiind de sprijinul structurii de  proximitate a Poliției Municipiului Carei, prin prezența domnului agent șef principal Mărcui Cristian.

În aceeași zi la Carei a avut loc o activitate practică de dirijare a circulației,

 

 

 

în cadrul proiectului Polițist Junior adresat micilor pietoni. Spre bucuria polițiștilor de prevenire, dar și a polițiștilor rutieri careieni prezenți, inspector principal Păștean Ovidiu și agent șef principal Hurezan Vasile s-a reușit organizarea unei astfel de activități și la Carei.

Cei mai mici elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din Carei au avut misiunea de a dirija circulația alături de polițiștii adevărați, echipați cu uniforma specifică polițiștilor juniori. Înainte de a deveni ajutoare pentru polițiști, copiilor le-au fost prezentate direct în teren  principalele reguli pe care pietonii și bicicliștii trebuie să le respecte în trafic, polițiștii oferindu-le exemple concrete de participanți la trafic care respectă regulile, dar au putut fi observate și persoane care greșesc.

Experiența unică la care au participat copiii a fost un bun prilej de a conștientiza importanța respectării regulilor și, implicit, de a fi mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor, pentru că un viitor polițist, așa cum majoritatea dintre ei se visează,  trebuie să fie, în primul rând, un participant la trafic foarte responsabil.

comentarii

de LAJOS la 16 June 2015 - 08:37

Liceul Reformat, de acord , dar trebuie sa fie buni vorbitori de limba romana, oficiala al statuluicare se afla in deriva si in disolutie nationala

Lasati un comentariu