Gunoaie permanente la blocul Primăriei, chiar dacă sunt ocolite de consilierii primarului

• publicat la: 30 iulie 2015
Gunoaie permanente la blocul Primăriei, chiar dacă sunt ocolite de consilierii primarului

Pe zi  ce trece  constatăm că primăria Carei este depăşită de situaţie şi scârţâie din toate încheieturile. Dacă pana prelungită de curent, care a lăsat în beznă mai mult de jumătate orasul taman în noaptea  de Revelion şi pana de apă  la robinetele careienilor în plină caniculă sunt situaţii ocazionale, municipiul Carei se poate lăuda  şi cu boli care se cronicizează pe zi  ce trece.

Una din cangrenele care au ajuns să duhnească, dar nu destul de tare ca  miesmele să ajungă şi la Satu Mare, la DSP sau alte institutii abilitate a veghea la condiţiile de trai ale copiilor cu handicap  sau ale pensionarilor sau pur si simplu ale unor chiriaşi , este blocul de locuinţe sociale din curtea primăriei Carei, si la propriu si la figurat.

Blocul din spatele clădirii primăriei Carei, situat  între Teatru si Biblioteca, unde sunt cazate peste 40 de familii ce plătesc chirie, nu asuscitat decât interesul Buletin de Carei.

Cei doi consilieri ai primarului, jurnalişti din presa de limbă maghiară, împreună cu finul primarului Kovacs, director de gazetă sătmăreană dar si angajat ca PFA la primăria Carei cu 1.300 lei lunar, sunt prea ocupaţi cu găsirea de invenţii şi minciuni evident nedocumentate şi cu denigrarea celor care provoacă insomnii edilului  ce le asigură venituri din bani publici. Articolele lor sunt îndreptate mereu împotriva liberalilor, coşmarul priarului, care în  acest moment nu fac parte din administraţia locală si deci nu gestionează nici  banul public şi nici  administrarea  spaţiilor locative din subordinea primăriei Carei. Toată administrarea aparţine momentan nănaşului care mai are o groază de restanţe la plata datoriilor la bugetul de stat. Nu şi la societăţile apropiate cu care a încheiat contracte grase.

Altfel spus, problemele urbei sunt trecute pe plan secundar , în detrimentul persoanelor şi aşa defavorizate de soartă.

După aparitia fiecărui articol din Buletin de Carei,o echipă de muncitori este trimisă de primărie, să mai  intervină pe ici pe colo la blocul de locuinţe sociale din spatele clădirii noi a primăriei Carei. Doar că interventiile muncitorilor nu rezolvă problema de fond, problem ce este prea complicată pentru administratia locală, cum spuneam aceasta fiind depăşită de situatie. Cu un city manager cu salar de încadrare ce depăşeşte 8.000 lei, cu un salar mediu la aparatul propriu de 960 de euro, cu încadrări în posturi  la primărie pe bază de cumetrii sau alte interese, cine să se mai ocupe şi de un bloc central ce face parte din spaţiul locativ  al  UAT Carei? Cât timp salariul este asigurat, toţi se complac în situaţia de a ignora realităţile din blocul situat între Bibliotecă, Teatru şi noua Primărie.

Din data de 10 iulie 2015, data aparitiei ultimului articol, doar vegetatia a mai crescut si  dimensiunea gunoaielor. Locul e prea sordid pentru inspectorii ce ar fi trebuit demult să se sesizeze. Buletin de Carei, nefăcând parte din grupul de interes judeţean, nici o institutie nu se sesizează zi la zi cum se procedează pentru te miri ce  alte aspecte  minore faţă de situatia  blocului cu pricina din Republica de la Carei.

Şobolanii mişună în continuare, nestingheriţi, pe culoare şi în grupurile sanitare, întreţinerea ordinii si a curăţeniei în imobil sunt la bunul plac al fiecăruia, nefiind reglementate prin niciun regulament de către închiriator,adică primăria Carei, iar de activităţile aducătoare de profit  si prestate în plină noapte, nimeni nu suflă un cuvânt, darmite să mai ia şi măsuri.

Acesta e   articolul din data de 10 iulie.

Comparati pozele de atunci cu cele din data de 30 iulie 2015.

Cuvintele sunt de prisos. La fel şi intersul manifestat de administraţia locală pentru cetăţenii săraci sau ai minorităţii rrome din imobil.

redacţia   

comentarii

de sergiu la 31 iulie 2015 - 08:26

toti cloratii sunt bagati de conducatorii orasului in locuinte din centrul orasului pentru ca la toti le-au trebuit voturile lor.
locuinte centrale contra voturi functioneaza in carei!
asa au fost distruse cladiri frmoase si utile orasului,dar pe cine sa mai intereseze soarta orasului cand banii se pot scoate asa de usor si nimeni nu ia la intrebari primaria carei.
oare se impart castigurile?

de Horia Mărieș la 31 iulie 2015 - 10:38

@sergiu la 31 July 2015 – 08:26

Radio Erevan răspunde întrebării Dvs.: Da.

de andrew la 31 iulie 2015 - 17:50

ori de cate ori se face curatenie, mizeria reapare datorita „chiriasilor” . e trist ceea ce se intampla. dar se pare ca celor de acolo le place sa traiasca asa.
nu cred ca ar trebui sa se mai faca curatenie acolo, din cauza indolentei „chiriasilor”.
daca au fost in stare sa fure racordul la canalizare sa il duca la fier vechi… la ce ne asteptam?
arunca carpe, resturi alimentare in canalizare… si nu numai…
si acum haideti, dati cu pietre, ca sunt si ei „oameni”.

de antal la 31 iulie 2015 - 20:28

ori de cate ori vine campania se duc acolo ajutoarele de la primari si deci nu se poate lua nici o masura impotriva la ei.
cine a bagat in aceste blocuri din centru si din strada doina pe chiriasii care fac mizeriile? sigur ca nu noi care platim impozitele la oras!
sa curete jeno si beka daca a bagat pe ei acolo si sa plateste pe muncitorii care fac curatenie daca le place de ce chiriasi au bagat.
sa nu spuneti ca nu au cunoscut pe cine baga in centrul orasului.
sunt bune voturile de la chiuriasii colorati de la etajele de sus?atunci sa plateasca cine a bagat pe ei acolo!

Lasati un comentariu