Nou scandal în Ungaria: Transportul extracomunitarilor, ca în transferurile spre lagăre naziste

• publicat la: 24 iulie 2015
Nou scandal în Ungaria: Transportul extracomunitarilor, ca în transferurile spre lagăre naziste

Autoritatile ungare au transportat intr-un vagon care avea usile blocate zeci de imigranti extracomunitari, inclusiv copii, intr-un tren intercity, initiativa fiind criticata de adversarii Guvernului de dreapta de la Budapesta.

Un vagon suplimentar a fost adaugat unui tren intercity care a circulat joi pe ruta Pecs – Budapesta. Potrivit publicatiei italiene Il Secolo XIX, vagonul in care erau zeci de imigranti, inclusiv copii si femei, a avut usile blocate, pentru a se evita fuga extracomunitarilor.

Pe geamurile vagonului era urmatorul mesaj: “Acest vagon circula cu usile inchise”. Autoritatile ungare au explicat ca masura a avut rolul de a evita coborarea imigrantilor si disparitia acestora pe teritoriul Ungariei.

Cel mai probabil, persoanele transportate in acest vagon special au fost imigranti extracomunitari depistati in sudul Ungariei si transferati la centre speciale din Budapesta.

In ultima vreme, Guvernul de dreapta de la Budapesta a luat o serie de masuri controversate pentru evitarea imigratiei. Printre masurile luate de Viktor Orban figureaza construirea unui gard metalic la frontiera dintre Ungaria  si Serbia.

Politicieni si presa de opozitie din Ungaria au criticat transportarea a zeci de extracomunitari intr-un vagon de tren care avea usile blocate, comparand situatia cu transferul evreilor, in anul 1944, spre lagare de concentrare naziste.

Este o situatie asemanatoare cu cea din anul 1944, cand o jumatate de milion de evrei din Ungaria au fost transferati cu trenuri speciale spre lagare de concentrare naziste, a afirmat un politician de stanga, sub protectia anonimatului, mentionează   ziare.com

comentarii

de refugiatroman la 25 iulie 2015 - 11:11

asa au facut si cu noi in 1941 la gara din carei cands am fost urcati in vagoade de vite si tinuti 5 zile mai rau ca animalele si apoi aruncati inspre alte locuri din tara nnoastra!
acum iar le este dor de razboi si de violente impotriva altor oameni decat natia lor?

Lasati un comentariu