Patru incendii în decurs de 12 ore. Unul la Carei

• publicat la: 22 iulie 2015
Patru incendii  în decurs de 12 ore. Unul la Carei

În decurs de 12 ore, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea  unui număr de patru incendii în spaţii deschise.

Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Carei şi Moftinu Mic precum şi la stingerea deşeurilor incendiate la două containere de gunoi, din localitatea Satu Mare, cu pericolul de extindere la autoturismele parcate în zonă.

De altfel, căldura emanată de focarul deşeurilor a deteriorat minimal unul dintre autoturisme.

În cazul incendiilor de vegetaţie uscată, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ patru hectare de teren viran şi paiele de pe un teren cu suprafaţa aproximativă de un hectar.

În toate situaţiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.

Pe această cale, reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

 

 

Lasati un comentariu