Peste 115 intervenții SMURD în județ într-o săptămână

• publicat la: 16 decembrie 2019
Peste 115 intervenții SMURD în județ într-o săptămână

În perioada: 09 – 15.12.2019 pompierii sătmăreni au executat 116 intervenţii SMURD (inclusiv acordarea primului ajutor medical, respectiv transportul la Unitatea Primiri Urgenţe, victimelor rezultate în urma a trei accidente rutiere), au  intervenit pentru stingerea a 3 incendii, au executat o misiune pirotehnică, o intervenţie pentru deblocarea unei uşi, o misiune de sprijin pentru transportarea unei persoane supraponderale. Tot în acest interval a fost organizat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la un operator economic având ca domeniu de activitate producţia de mobilier şi au fost executate 37 misiuni de recunoaştere în teren.

În data de 11.12.a.c., 5 subofiţeri din cadrul Punctului de Lucru Tăşnad au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe raza localităţii Săuca. Cauza probabilă de producere a acestui eveniment a fost un scurt circuit electric la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Nu au fost înregistrate victime, însă pagubele materiale au fost însemnate, autoturismul arzând în proporţie de aproximativ 50%.

În data de 12.12 a.c., forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare au intervenit pentru localizarea şi stingerea a două incendii izbucnite la două case de locuit. Ambele incendii, unul în localitatea Roşiori şi unul în localitatea Lipău, au fost generate de folosirea necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire (coş de fum neprotejat corespunzător faţă de materilele combustibile). Incendiile au fost stinse cu operativitate, astfel că flăcările nu s-au extins la alte încăperi şi nu au fost înregistrate victime.

Odată cu instalarea temperaturilor scăzute, se costată o creştere a numărului de incendii provocate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor şi surselor de încălzire. Atragem atenţia asupra obligativităţii curățării periodice și întreținerii corespunzătoare a coșurilor de fum, doar de către personal autorizat, respectiv asupra importanţei utilizării mijloacelor de încălzire doar conform instrucţiunilor şi doar după verificarea acestora de către specialişti.

 

Lasati un comentariu