Cms. Dinu Urâte, noul comandant al Poliţiei Municipale: “Venirea la Carei e o provocare…îmi place să-mi formez singur opiniile…”

• publicat la: 13 august 2015
Cms. Dinu Urâte, noul comandant al Poliţiei  Municipale: “Venirea la Carei e o provocare…îmi  place să-mi formez singur opiniile…”

Poliţia Municipală Carei are un nou comandant, în persoana comisarului  de politie Dinu Urâte.

Deşi are doar câteva săptămâni de la instalarea sa în funcție, în oraș se face simțită prezența sa la conducerea Poliţiei , find operate deja câteva arestări din rândul infractorilor ce atentează la bunurile altora.

Redacţia Buletin de Carei a solicitat în cursul zilei de astăzi un interviu noului comandant al Poliţiei  Municipale Carei.

Reporter:  Pentru început, am dori să ne oferiţi câteva date despre dvs., pentru a le oferi cititorilor Buletin de Carei.

Cms Dinu Urâte  . M-am născut la Năsăud, în 5 septembrie 1977. Am absolvit Colegiul George Coşbuc secţia filologie-limbi străine iar din 1996 am intrat la Academia de Poliţie A.I.  Cuza din Bucureşti.

R: Cum aţi ajuns în judeţul Satu Mare?

D.U.  Iniţial, după absolvire,  am dorit să mă stabilesc în Cluj, dar am ajuns  în Satu Mare, cu  intenţia de a pleca de aici. După 3 ani de la venirea în Satu Mare m-am căsătorit  cu Adriana, actuala mea soţie. Avem acum un băiat de 7 ani şi ofetiţă de 11 ani.

La venirea în Satu Mare am fost repartizat la serviciul de Investigații Criminale iar după 7 luni am fost promovat ca șef de linie la furturi de maşini. Acolo am reuşit să înţeleg munca depusă la Politia din Satu Mare.  Ulterior, gradual, am avansat în urma unor examene. Din anul 2005 am deţinut funcţia de șef  Birou Investigații Criminale.

R:  Ce ne puteţi spune despre munca dvs.,  despre  rezultatele de până acum?

D.U.  Rezultatele obținute, avansările înainte de termen,  se datorează și colectivului din care am făcut parte  și de care am fost sprijinit. Ca în orice meserie, ai şi satisfacții și regrete dar la noi contează foarte mult munca în echipă.

Am mulțumirea că am diminuat în Satu Mare fenomenul infracțional, am probat activitățile unor grupuri organizate infracționale.

R:  Cu ce gânduri aţi venit la Carei?

D.U.   Evident că de-a lungul activități mele în Politie am cunoscut o parte din colectivul de la Carei.   Aici este altceva decât la Satu Mare, e ceva nou pentru mine.  Colectivul e mai mic decât la Satu Mare….Venirea la Carei e o provocare pentru mine, am venit să fac treaba, voi încerca să las ceva în urma mea. Vreau să  cred că putem face mai mult . Ca o primă impresie, Careiul mi se pare un oraș liniștit și îi mulțumesc domnului Dănuţ Coșarcă  pentru activitatea de până acum.

R:   Ce activităţi preferate aveţi în timpul liber?

D.U.  Îmi place sportul în mod deosebit. Fac joging, joc fotbal dar îmi place și   sa  pescuiesc sau să vânez. Recomand tuturor mișcarea , sportul nu neapărat de performantă. Băiatul meu face judo de 3 ani iar fiica mea tenis de câmp. Nici soția mea nu stă departe de activitățile sportive.

R:  Ce le transmiteţi careienilor prin intermediul Buletin de Carei?

D.U.  Am sosit doar de puțin timp în Carei. Am luat legătura cu administrația locală, am început să cunosc oamenii. Îmi place să îmi formez singur  opiniile despre ceilalți. Doresc  ca în acest oraș cetățenii să ducă o viată normală, adică atunci când termina programul de lucru   să iasă   fără teama  de a fi jefuiți în oraș,  să se simtă în siguranță. Lumea așteaptă multe lucruri de la noi și noi trebuie să răspundem așteptărilor.

Sper să cresc  încrederea populației în instituția Poliţiei iar oamenii să fie convinsi că vom depune toate eforturile ca în Carei să fie liniște, să trăim în siguranță.

Rog cetățenii să nu fie indiferenți și să ia atitudine când se impune, să sesizeze  Poliţia atunci când   e nevoie.

comentarii

de patimasul la 13 august 2015 - 23:26

e OK !

de careian la 14 august 2015 - 08:11

va fi ok pana va face ce a spus si nu va pune botul la afacerile lui jeno si a tulipanilor din banii publici!

de cristi la 14 august 2015 - 15:43

domnule comisar aveti o prima provocare.sa stabiliti cum se poate ca cineva sa foloseasca apa termala in mod ilegal aceasta fiind o resursa naturala ce se supune unor anumite reglementari speciale.
pe parte de sector economic puteti verifica unde s-au scurs miloanele de euro platite constructorului de la noua primarie iar cladirea e departe de a fi terminata si daca a fost sparta deja sticla de sampanie pe usa.

de flore la 14 august 2015 - 20:23

ce e cu accidentul din ianculesti????ati scos vinovat biciclistul???
baietii de bani gata baga viteza dupa 2 beri si tot omu sarac e de vina dupa ce ca e cu capuu spart!!

de gigi la 14 august 2015 - 21:33

La Politia Carei activitatea pe linie economica este inexistenta.De ce ? Nu va lasa Govorica si altii ca el.

Lasati un comentariu