26 septembrie 2015: Ziua Mondială a Contracepţiei

• publicat la: 25 septembrie 2015
26  septembrie  2015:  Ziua  Mondială  a  Contracepţiei

În data de 26 septembrie se celebrează Ziua Mondială a Contracepţiei, având următorul slogan:

„Trăieşte-ţi viaţa cunoscându-ţi opţiunile!”

Acest subiect are implicaţii atât privind sănătatea reproducerii cât şi organizarea vieţii  în familie, planificarea familială.

Tinerii au nevoie de îndrumare din partea personalului sanitar (medici şi asistenţi din cabinetele medicale şcolare şi de familie) pentru a acumula informaţiile necesare despre metodele contraceptive disponibile, pentru a putea alege varianta cea mai bună. Trebuie să cunoască avantajele şi dezavantajele lor, gradul de eficienţă, modul de folosire a metodelor contraceptive, precum şi faptul că prezervativul este singura metodă care, utilizată corect şi consecvent, protejează şi împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală. Totodată, informarea trebuie completată cu educaţie în vederea înţelegerii responsabilităţii în acest domeniu, atât pentru a evita avorturile şi a-şi proteja propria sănătate, cât şi pentru a promova fidelitatea în cuplu. Să ajutăm tinerii să înţeleagă că planificarea familială este o metodă la îndemâna oricui care doreşte să aibă control asupra sorţii şi fericirii lui şi a familiei.

Ar fi bine să tindem spre un viitor în care întreruperea de sarcină să nu mai fie la ordinea zilei, şi toţi copii concepuţi să fie aşteptaţi cu drag de către ambii părinţi.

comunicat DSP

Lasati un comentariu