Ziua Mondială a Turismului sǎrbǎtoritǎ pe 27 septembrie 2013

• publicat la: 27 septembrie 2013
Ziua Mondială a Turismului sǎrbǎtoritǎ pe 27 septembrie 2013

Ziua Internațională a Turismului este sărbătorită în fiecare an la data de 27 septembrie, începând din 1980, de aceastǎ datǎ sub sloganul „Turismul și Apa – Protejarea viitorului nostru comun”.Această dată a fost aleasă deoarece marchează adoptarea statutului Organizației Mondiale a Turismului (27 septembrie 1970), instituție specializată a ONU, destinată promovării și dezvoltării turismului, ce reunește 155 de state. Astfel, an de an, OMT accentuează importanța turismului ca factor esențial în dezvoltarea și prosperitatea economică și socială. Totodată, turismul este deosebit de important și din perspectiva relațiilor interculturale internaționale.

Tema anului 2013—„Turismul și Apa—Protejarea viitorului nostru comun”—trage un semnal de alarmă asupra responsabilității pe care o are turismul în conservarea resurselor vitale de apă ale planetei și necesitatea asumării unui angajament în acest sens. Tema aleasă este cu atât mai potrivită cu cât anul 2013 a fost declarat Anul Internațional al Națiunilor Unite dedicat cooperării în domeniul apei, oferind posibilitatea de a evidenția în continuare responsabilitatea comună a sectorului turistic la obiectivele generale de durabilitate.

,,Încurajez pe toți cei care lucrează în sectorul turismului să se alăture campaniei noastre de Ziua Mondială a Turismului și să continue să caute soluții inovatoare pentru a garanta că turismul contribuie la accesul durabil la apă în întreaga lume’, a spus Taleb Rifai, secretar general al OMT, în mesajul adresat cu prilejul acestei sărbători. Organizația Mondială a Turismului joacă un rol important în promovarea dezvoltării de fond, durabile și universal accesibilă a turismului, acordând o atenție deosebită țărilor în curs de dezvoltare.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu