Austria a redirecționat cinci mii de refugiați înspre România și Bulgaria

• publicat la: 25 septembrie 2015
Austria a redirecționat cinci mii de refugiați înspre România și Bulgaria

Austria a redirecţionat 5000 de refugiaţi spre România şi Bulgaria.

„Dacă îmi amintesc corect cifrele, am trimis dinspre Austria aproximativ 5 mii de oameni, cu precădere către România și Bulgaria”, a precizat Johanna Mikl-Leitner, ministrul de interne al Austriei, potrivit B1.ro.

Declaraţia demnitarului austriac vine după ce timp de 3 săptămâni Germania şi Austria au primit toţi refugiaţii care au reuşit să ajungă la graniţele acestor ţări. Cu toate acestea, decizia guvernului de la Viena nu este văzută cu ochi buni de executivul condus de Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis, dat fiind faptul că ţara noastră s-a declarat împotriva acceptării cotelor obligatorii de imigranţi.

Între timp, aproximativ 500 de refugiaţi ar putea ajunge la Mangalia, iar Garda de Coastă le-a cerut autorităţilor locale să găsească locuri pentru amplasarea unor corturi, notează jurnaliştii de la stiripesurse.ro. Consilierii locali din Mangalia susţin însă că prezenţa imigranţilor în oraş ar putea fi un factor de risc pentru turism şi caută soluţii ca refugiaţii să fie duşi în comunele din jurul Mangaliei.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu