Cod galben de ploi şi vânt. Recomandări

• publicat la: 21 noiembrie 2015
Cod galben de ploi şi vânt. Recomandări

Având în vedere alerta meteorologilor de intrare sub incidenţa codului galben, care anunţă ploi şi vânt, în judeţul Satu Mare, poliţiştii sătmăreni vă recomandă să fiţi atenţi la drum şi să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi.

În acest sens, adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită cu mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă

De asemenea, este recomandat să folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

În cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, poliţiştii atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie.

Lasati un comentariu