Efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior

• publicat la: 10 noiembrie 2015
Efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 449 din 19 iunie 2014 s-a publicat Hotararea nr. 473 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.

Prezentele norme metodologice reglementează punerea in aplicare a prevederilor Legii 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.

Beneficiarii legii sunt absolventii de invatamant superior care au diplome de licenta sau echivalenta si, la debut in profesie, se angajeaza cu contract individual de munca pe un post conform specializarii absolvite.

Angajatorii care incheie un contract de stagiu in conditiile prezentei legi primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, pe perioada derularii contractului de stagiu care este de 6 luni, o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru somaj si stimularea ocupării fortei de muncă in vigoare care in prezent este de 500 lei.

Angajatorii care incadrează absolventi de studii superioare la debutul lor in profesie sunt obligati sa comunice agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul, locurile de munca vacante care pot fi ocupate de catre acesti  absolventi.Formularul de raportare este cel prevazut in anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu mentiunea ca la rublica ,,Observatii” se adauga si termenul ,,stagiu”

Lasati un comentariu