Hoţii strigă ..Hoţul!

• publicat la: 6 noiembrie 2015
Hoţii strigă ..Hoţul!

Nu am crezut că simpla menţionare a intenţiei mele de a candida pentru  funcţia de primar al municipiului Carei va declanşa o asemenea orgie în rândul grupului de apropiaţi ai primarului Kovacs Eugen. Lipsa oricărei probe ce ar putea incrimina persoana mea, ce deţin din 1991 o firmă de producţie ce nu a avut şi nu are contracte cu statul, a orientat războiul împotriva colegilor de partid. În lipsa acestor probe, primarul a apelat la soluţia angajării de jurnalişti  a căror sarcină este doar de a crea atmosfera de fals scandal pentru a acoperi toate ilegalităţile din primărie.

De ce aceşti consilieri jurnalişti nu au semnalat faptul că  la primăria  de unde sunt plătiţi din bani publici nu apar declaraţiile de avere ale funcţionarilor publici de ani de zile şi au fost postate doar după semnalările presei locale independente?

Grupul de jurnalişti din jurul primarului a fost, în schimb, deosebit de interesat  de adversarii politici ai  preşedintelui UDMR Carei, care este şi primar.

A fost adus de la Satu Mare până şi finul primarului Kovacs,director al cotidianului Gazeta de Nord Vest, pentru a activa un portal de tristă amintire ce abordează acelaşi limbaj deocheat.

Sub pretextul curiozităţii şi al interesului subit pentru banul public, finul primarului Kovacs, ce se erijează în deţinător al acestui blog, îmi trimite nişte întrebări la care are pretenţia să îi şi răspund, având în vedere faptul că până la data trimiterii lor încă nu postase drepturile mele la replică, anterioare. De fapt, le ciuntise şi le prelucrase pentru a distorsiona  total înţelesul lor.

În momentul când am primit întrebările,  m-a încercat un zâmbet,  dar parcurgându-le nu am putut să nu remarc infantilismul  de care dă dovadă finul jurnalist al primarului Kovacs ce a importat la Carei schema deocheată de denigrare a fostului său şef, senatorul Valer Marian.

Cu certitudine că s-a schimbat scara valorilor  dacă a ajuns să vorbească de onoare unul ca jurnalistul Szasz….

Putea să aibă rapid răspunsurile la întrebările solicitate ,dacă ar fi dorit, trebuia doar să publice integral dreptul meu la replică trimis anterior. L-am invitat la o discuţie amicală faţă în faţă, de faţă cu careienii, la emisiunea ,,Prânzul de Duminică’’ pentru că eu nu am nimic de ascuns. El a preferat să se ascundă după primar la fel cum se ascunde în spatele  unui monitor pentru că nu ştie probabil să cuvânte. Careienii contribuabili nu fac parte din sfera lui de interese, dovadă lipsa semnalărilor greutăţilor cu care aceştia se confruntă în  diverse situaţii din municipiu.

În  preocupările mele nu au stat niciodată afacerile prin firmele proprii ale colegilor de partid şi nici ale colegilor din Consiliul Local.

După începerea  dirijată a denigrărilor împotriva liberalilor careieni, singurii care nu au făcut  alianţă cu UDMR de-a lungul timpului, am solicitat la primăria Carei , cu primar şi viceprimar şi consilieri personali UDMR, situaţia privind contractele de colaborare cu PFA autorizate.

Constat cu surprindere că PFA Bucureştean nu se găseşte pe această listă. Mă întreb de ce? Poate ne ajută finul primarului, jurnalist director…..

Şi dacă tot vor discuta despre acest subiect, îl rog să îl întrebe pe primarul Kovacs cu ce sumă a achiziţionat de la consilierul liberal filtrul de apă de la locuinţa unde domiciliază, asta ca să ne dăm seama despre ce adaos a practicat Adrian Bucureştean.

Îl mai rog să ceară şi facturile cartuşelor de schimb a sistemului de tratare a apei … altfel mă gândesc că au fost luate din cele  alocate unei şcoli.

Nu ştiu dacă Adrian Bucureştean e în incompatibilitate, neavând pregătire juridică, dar vă spun cu siguranţă că dacă el este în incompatibilitate, şi colegii mei din CL adică Poosz Szabolcs, Venig Gabriela , Fazakas Zoltan, Hago Aron, Păuşan Bujor şi Alina  Mocanu sunt în aceeaşi situaţie de incompatibilitate, având relaţii comerciale cu şcolile, grădiniţele şi administraţia publică.

Le recomand tuturor SĂ ÎŞI DEA DEMISIA DIN CONSILIUL LOCAL, cum recomand  şi altor consilieri sau funcţionari publici din Primăria Carei care au sau au avut  raporturi comerciale cu Primăria Carei sau instituţiile de învăţământ careiene ori spitalul municipal aflat în subordinea CL, să facă acelaşi lucru……

 consilier Ilie Ciută

comentarii

de Vasi la 6 noiembrie 2015 - 20:29

Extraordinar! Poi atunci ce va fi?

de atentie la 6 noiembrie 2015 - 23:06

Muta Ciuta,sah si MAT.e mai inteligent decat voi toti adunati gramada.facturile cand le vedem,promtitudine de jurnalist alcoolic?

de Horia Mărieș la 7 noiembrie 2015 - 02:32

Breaking News.
Satu Mare nu mai este chiar atât de departe de București.
S-au micșorat distanțele așa cum se scria Cristina CîcAu acum un an în ‘adevărul’ din 28 oct. 2014 în articolul cu titlul „Govor, Silaghi şi Ştef, trioul fatal care controlează judeţul Satu Mare. Traseul celor mai influenţi politicieni”.

A început să se strângă lațul. Se deschide cutia Pandorei.
Nici la ALDE ăștia nu le mai umblă mult timp ulciorul la apă.
VoceaTransilvaniei este de părere că ANI s-a spălat pe mâni și l-a predat pe Adrian Ștef la DNA, filiala din Oradea.
In municipiul Satu Mare urmează mai mult decât probabil cvasipenalul Mircea Govor, vicepreședintele consiliului judetean și președinte al organizației județene PSD, cunoscut baron local, magnat de presă și TV în zona de nord-vest, precum și fostul ministru Ovidiu Silaghi, cumnățelul lui Adrian Ștef.
La București, din ALDE ăștia „strada” și Piața Universității îl vor musai pe Tăriceanu.
La Carei urmează să dea cu subsemnatul probabil ALDE ăia Păușan Bujor și Mocanu Alina care se fac vinovați de posibila comitere a infracțiunii de conflict de interese prevăzută în Codul Penal și în Legea nr. 161/2003, așa cum ne informa cât se poate de corect și de doct acum două zile autosesizarea Prefecturii de Sătmar și adresa de solicitare de informații compromițătoare referitoare la aceasta categorie de personaje, trimisă Primăriei, Consiliului Local şi secretarului municipiului Carei. Au acum și intelectualii ăia din Primăria Carei de scris niscaiva extemporale despre anumite personaje cheie de boltă careiene de toate neamurile, deși lor nu le stă lor bine plaivazul în mânuțe (în afară de palivazul de tâmplar de picere de scaune) și deși primașul a declarat cică în anzix că nu-i treaba lui, că el nu este josnic delator, adică un clasic aljas besugó.
Vom trăi și vom mai vedea dacă va fi chiar așa.

6 noiembrie 2015, 14:00 COMUNICAT
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul unui președinte de consiliu județean, mai precis în cazul numitului:

ȘTEF MIHAI ADRIAN
Președintele Consiliului Județean Satu Mare
CONFLICT DE INTERESE PENAL ȘI INFRACȚIUNI ASIMILATE INFRACȚIUNILOR DE CORUPȚIE
În exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat la vizarea/semnarea/aprobarea mai multor documente prin care s-a obținut un folos patrimonial în valoare de 1.233.380,92 lei de către S.C. FOLDA SECURITY ROMÂNIA S.R.L., societate în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României și a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzute și sancționate de art.12 lit.b) din Legea nr.78/2000.

La data de 21 martie 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că ȘTEF ADRIAN MIHAI s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deținerii simultate de funcții și calități, contrar prevederilor legale
https://goo.gl/3SC2Br

Ășteptăm să lecturăm cu nerăbdare și cu foarte mare interes competentele, pertinentele și pestilențialele opiniidecarei provenite direct de la sursă, adica de la un naș de cununie, care vor fi măzgălite foarte bisztos de sas, cu aburi de alcool, în viitorul apropiat, pe această temă.

de Horia Mărieș la 7 noiembrie 2015 - 10:19

Sunt un bun cetățean (asta până la proba contrarie).
Nu preget să dau mereu o cât de mică mână de ajutor autorităților de toate felurile.

Azi m-am decis să dau o mână de ajutor funcționarilor publici din cadrul Instituției Prefectului – Județul Satu Mare (suntem în weekend, azi dânșii nu lucră ci se hodinesc), redactându-le chiar eu adresa pe care sunt obligați să o emită și să o expedieze luni 9 noiembrie a.c. pe adresa Primăriei, Consiliului Local şi Secretarului municipiului Carei.

N-au altceva de făcut decât un copy & paste si să completeze draft-ul cu niște date foarte simple in locurile (doar patru) in care eu am pus (…).

Pe de altă parte, acest comentariu este și o sesizare, făcută de „oricine”, adică de subsemnatul și adresată Secretarului U.A.T. Primăria Municipiului Carei în condițiile și in spiritul prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea nr. 161/2003.
Rog foarte frumos să se ia notă cu celeritate de prezenta sesizare.

Draft:

…………..

ROMÂNIA
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL SATU MARE
Serviciul juridic și contencios administrativ

Nr. (…)/SJ
Data: 09.11.2015

Către,

– U.A.T. Primăria Municipiului Carei,
– Consiliul Local al U.A.T. Primăria Municipiului Carei,
– Secretar U.A.T. Primaria Municipiului Carei

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 40
445100 Carei, județul Satu Mare

Domnului primar ing. Eugen Kovács,

În completare la adresa noastră nr. (…) din data de (…), ca urmare a articolelor apărute în presa locală referitoare la numiții (in ordine alfabetică): Fazakas Zoltán, Hágó Áron Francisc, Mocanu Alina, Păușan Bujor, Vénig Gabriela şi având în vedere prevederile art. 1 aliniat (3) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, republicată şi modificată, prin care se stipulează că „Prefectul este garantul respectării legii şi a ordinii publice la nivel local”, iar pe de altă parte conform art.19 alin. (1) lit. a) din acelaşi act normativ, în calitate de reprezentant al Guvernului, prefectul are printre atribuţiile principale „asigură, la nivelul judeţului, … aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor a ordonanţelor şi hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice”, supunem atenţiei dumneavoastră asupra respectării prevederilor legale şi anume:

– a prevederilor art. 77 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, modificată şi completată, coroborat cu art. 46 din Legea nr. 215/2001 legea administraţiei publice locale, republicată şi modificată, prin care se stipulează în mod expres asupra existenţei conflictului de interese în situaţia în care la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor locale. Hotărârile adoptate de consiliul local în acest caz sunt nule de drept care trebuie constatată de către instanţa de contancios administrativ;

– a dispoziţiilor art. 90 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, modificată şi completată, prin care se arată că „Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comercial de prestări servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean, respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective”.

Încălcarea dispoziţiilor art. 90 atrage încetarea de drept a mandatului de ales local la data încheierii contractelor, potrivit art. 92 alin. (1) din Legea nr. 161/2003 modificată şi compleată. Totodată se prevede faptul că „Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au contracte încheiate cu încălcarea art. 90 au obligaţia ca, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, să renunţe la contractele încheiate.

Orice persoană poate sesiza secretarul unităţii administrativ-teritoriale” (art. 92 alin. (2) din Legea nr. 161/2003), iar încălcarea obligaţiei prevăzute la alin. (2) (al art.92 din Legea nr.161/2003) atrage încetarea de drept a mandatului de ales local (art. 92 alin. (3) din Legea nr.161/2003).

În situaţia în care aveţi cunoştinţă de nerespectarea prevederilor legale amintite în prezenta, vă solicităm comunicarea acesteia de îndată, în vedere luării de urgenţă şi cu precădere a măsurilor legale care se impun.

Cu deosebită stimă,

PREFECT S.J.C.A.
SEF SERVICIU
Dr. Eugeniu Avram (…)

……………………….

P.S. Nutresc speranța că și BdeC, nu numai OdeC, face parte din așa numită categorie „presă locală”.
Altfel ar insemna că am muncit de-a moaca și de pomană.

de Horia Mărieș la 7 noiembrie 2015 - 10:31

P.S. A se adăuga vă rog in textul adresei și numele Poosz Szabolcs, „scăpat” dintr-o regretabilă eroare a subsemnatului. Îmi cer smerite scuze pe această cale. Dânsul s-ar simti discriminat dacă n-ar apărea pe aceea onorantă listă.

de Horia Mărieș la 7 noiembrie 2015 - 10:51

INCEPUTUL inceputului. Spre o foarte placută readucere aminte și pentru cei din Carei.
Doar o oră din aceea seară foarte liniștită, de acum trei zile .
Doar că a doua zi guvernul Ponta era țăndări, era praf și pulbere.
http://youtu.be/LGqfvAClN88
La Carei nu există un platou in fața renovatei Primarii sau la Monument pentru ca să se strângă la o petrecere pașnică toți tinerii și tot poporul?
Sau la Carei mămăliga nu explodează niciodată?
[Radio Erevan răspunde cu doua cuvinte: EX CLUS să explodeze.]
Intrebările de mai sus sunt pur retorice.

de Pavel la 8 noiembrie 2015 - 08:57

Se vede de la o posta nedreptatea! Cum sa-l arati cu degetul pe liberal cand tu ai patru in cauza, sase in total si am auzit ca se mai lucreaza la devoalarea altora?
Dar chiar sunt ipocriti!

de Sorinel Pustiu la 8 noiembrie 2015 - 09:04

Mizerii umane, intepaturi ieftine in Careiul meu mic si drag…pacat.in loc sa creati locuri de munca in Carei, ca daca se duce Continentalul se duce Carei-ul…mai bine va ocupati sa ridicati statui sa aveti motive de mancatorie intre maghiari si romani ajunge o statuie de AVRAM IANCU si una de PETOFI amandoi simboluri pentru Careiul bilingv in care traiti si unde …candva era liniste si pace.mai bine ocupativa , ma refer la cei ce au ajuns la o functie publica ….faceti ceva pt. Carei!!!!!!!!Ba se leaga de Consilerul Ciuta, Ba De Dan Bontea ca i-au stropit masinile cu diluant?????ce e aici fratilor????FACE CINEVA CEVA PT CAREI?????

de Pavel la 8 noiembrie 2015 - 09:06

Poi domnule Horia vad ca varsta se arata prezenta la dumneavoastra! Pe acest site, B de C vad un articol in care se arata clar ca si primarul este in incompatibilitate. Va rog sa nu uitati de el si sa-l propuneti pe lista pregatita spre prefectura. Dar chiar va rog sa nu-i tineti parte domnului primar si sa omiteti sa-l amintiti.
Nu va suparati ca v-am completat?

de realitateA la 8 noiembrie 2015 - 09:28

Consilierul Ciuta e cel care incearca mereu sa protejeze banii careienilor de apetitul primarului pentru a-l acorda cu generozitate firmelor ce fac lucrari supraevaluate! Cum se face ca nici o firma nu a fost incurajata sa vina la Carei inafara de fonix? nu miroase cumva a cauciuc ars ce polueaza orasul? de ce polipol si Ara de la valea lui mihai nu au fost primite in carei? de ce pleaca wocco?de ce specialistii tineri nu sunt primiti si sunt adusi pensioonarii soti de consilieri locali?
de ce nu se spune de incompatibilitatea in care se afla de la primar la consilieri udmr????
de ce nu avem arhitect la oras si de ce angajeaza director economic o sotie de consilier judetean udmr desi aceasta a picat examenul de anul trecut si acum e numita ca interimar fara a fi expert contabil…..de ce nu se publica averea copiilor si familiei extinse a primarului de dupa 2008???? unde padurea de la ianculesti domnule primar???

de Horia Mărieș la 8 noiembrie 2015 - 10:51

@Pavel.
Nu mă supăr că mă completați.
Mă supăr in schimb fiindcă faceți comentarii lipsite de cel mai elemntar bun simț referitoare la vârsta mea.
Altii pentru așa ceva răspund deja în fața justiției.
V-as răspunde ceva mai acid, fiindcă suntvrăubșimam cerul gurii negru, dar nu este cazul fiindcă oricum nu mă dau pe doi de vărsta Dvs (pe care, fiindcâ sunteți un anonim) evident că nu pot să o cunosc.
În rest, fîți dvs foarte linistit în privința mea. Ce cred eu ca este de datoria mea, se va face bisztos și este deja pe țeavă.
în rest, după mine potopul, mai descurcați-vă și singuri stimați și mult iubiți careieni fiindcă bănuiesc că toti cei ce citesc BdeC au fost deja dezțarcati, nu mai sunt copchii de țâța.
Sănătate și virtute, s-avem mereu ce bea și ce mânca!

@realitateA: Pádurea comunalá Ianculesti o gásiti printre multimea de copaci numitá Kis Fényi Erdö.
Mai precis, cecam mai rámas din ea, ce n-a fost tranformata deja ín picere de scaune sau alt fel de mibilá polipol.
De ce nu faceti o scutá excursie pâná acolo cu bicicleta ca sá va convingeti de realitate cu propriile dvs simturi?
Este f. aproape, intre Carei si Foieni, la marginea Foieniulu,maia spre Carei (evident).

de karcsi la 8 noiembrie 2015 - 10:55

prefectura pesedista cu director de cabinet sef la tinerii psd satumare se lupta cu consilierii liberali cei mai votati de careieni pentru ca se intereseaza de problemele oamenilor de rand!
unde sunt udemeristii ce iau banii pentru afacerile lor cu primaria si pentru servetelele de pe strada vicelui???
prefecture incurajeaza afacerile udemeriste din carei si da in liberali pentru ca nu sunt la ei in psd?
si eu am votat johannis si nu cum a spus la noi kovacs jeno!
jos coruptia din judetul satumare!

de careian la 9 noiembrie 2015 - 11:23

Sant scarbit ingretosat de politicienii nostri poate nu stiti in tara se protesteaza la noi arunca vina unii pe altii.toti sant la fel .si se apara
Unul mai curat ca altu
Ce daca e mai putina hotia tot hotie e sau ba?

de istvan la 9 noiembrie 2015 - 11:33

eu sunt scarbit de ce se intampla la primaria din careii!!!
cum se poate ca la noi pe strada sa fie de 10 ani noroi si sa nu faca drumul si nic la cimitir cand mergem nu este facut drum si pentru gardul d ela teatru se gaseste 20 de milioane pentru un metru de gardul!!!
cine tine pe hotii aia de la primarie acolo ca sa manance din banii nostri???
stim ca domnul primar nu plateste darile la oras pentru ca are taiat din salar dar noi platim darile si trebe sa faceti si pentru noi drumurile si uita ce rusine este la stadion cu acele veceuri!
multumum pentru domnul consilier ciuta ca a vorbit sa pune aerul conditionat la capela de la rozalia!

Lasati un comentariu