Beneficiile merelor

• publicat la: 23 ianuarie 2016
Beneficiile merelor

Roșii sau galbene, dulci sau mai acrișoare, merele pot înlocui un desert după o masă bogată în calorii. Reprezintă o alegere inspirată pentru o gustare între mese, reglează digestia și ajută la scăderea în greutate.

Consistența merelor diferă de un soi la altul și nu toate sunt recomandate pentru a fi folosite în prăjituri. Merele idared, mai zemoase, sunt ideale pentru compoturi sau sucuri de fructe, în timp ce merele ionatane sau cele golden au miezul mai ferm, fiind mai aromate, și nu se sfărâmă în timpul coacerii.

În sezonul rece, avem nevoie de un sistem imunitar puternic, pentru a face față virozelor asociate acestei perioade. Deși toate soiurile de mere conțin vitamina C, ionatanele sunt mai bogate în aceste substanțe. Coaja merelor roșii are în componența sa licopen, o substanță care previne apariția celulelor canceroase la nivelul sânilor, a vezicii urinare, uterului și a intestinului. De asemenea, s-a constatat că incidența infarctului miocardic este mai scăzută la persoanele care consumă des fructe roșii.

Un măr pe zi ajută la prevenirea apariției cariilor, deoarce prin masticație se stimulează producția de salivă, ceea ce diminează numărul bacteriilor din cavitatea orală. Rezultatul? Dinți mai albi și mai sănătoși.

integral pe clickpentru femei.ro

Lasati un comentariu