Mai multe căsătorii dar mai puţine naşteri în 2015. Sala de Căsătorii rămâne la un Centru Social renovat din fonduri europene pentru alte activităţi

• publicat la: 29 ianuarie 2016
Mai multe căsătorii dar mai puţine naşteri în 2015. Sala de Căsătorii rămâne la un Centru Social renovat din fonduri europene pentru alte activităţi

Potrivit datelor furnizate  de Serviciul de Stare Civilă Carei,  în anul recent încheiat au avut loc mai multe căsătorii decât în  anul 2014 dar au existat mai puţini nou născuţi.  Si decesele sunt mai puţine dar divorţurile au fost în uşoară creştere.

În decursul anului 2015 , în municipiul Carei  s-au înregistrat 517 naşteri, faţă de 587, câte au avut loc pe tot parcursul anului 2014.  Din păcate, nu toţi nou-născuţii sunt careieni, ştiut fiind că spitalul careiean  deserveşte şi localităţile înconjurătoare.

Potrivit datelor furnizate de Margareta Bumb, cu atribuţii de şef birou  Serviciu de Stare Civilă dar fără remuneraţie în consecinţă, un număr de 142  căsătorii au fost oficiate în cursul anului trecut la Carei. Cu 13  mai multe decât în anul 2014. Numărul deceselor în anul trecut a fost de 356 faţă de 383 în cursul anului 2014.

Registrul de Stare Civilă a eliberat în 2015 un numar de 406  certificate de deces, 202 certificate de căsătorie şi 788 certificate de naştere.

Eliberarea unui certificat de naştere presupune inclusiv înscrierea, de mână,în două registre, a datelor nou-născutului. În plus, celor care au reclamat pierderea, distrugerea sau furtul certificatelor de naştere pe care le aveau,  li se eliberează altele noi.

În total, în cursul anului 2015, la Serviciul de Stare Civilă Carei au fost  inregistrate  2.502 documente, faţă de 1.539 documente în anul 2014. un volum de muncă mult sporit în condiţiile în care personalul este redus momentan la 2 angajate, cealaltă persoana fiind în concediu fără plată înca din luna iunie şi nu se află în ţară.

Pe parcursul anului trecut a au avut loc 13 schimbări de nume , 47 transcrieri de acte iar  2 persoane au  renunţat la cetăţenia română. O singură căsătorie mixtă a avut loc pe parcursul anului 2015.

Vă reamintim că  sediul Serviciului de Stare Civilă  precum şi Sala de Căsătorii se află în sediul CENTRULUI  SOCIAL  de pe strada Progresului şi nu în incinta noii Primării. CENTRUL SOCIAL a fost renocvat prin accesarea unui proect european cu finanţare europeană în valoare de 2 milioane de euro dar între obiectivele acestuia nu figurează defel servicii de stare civilă sau Sală de Căsătorii.

Detalii AICI.

Primarul a considerat că cel mai potrivit loc pentru unirea destinelor a doi tineri este sediul unui Centru Social şi nu incinta  unei Primării recent renovate.

redacţia

comentarii

de pisti la 30 ianuarie 2016 - 15:44

furt pe fata din banii de la europa domnule primar!
macar ati fost acolo sa vedeti ca acelasi ciment e pe jos de acum 50 de ani?
chiar nu va ajunge ca luati un salar ca daca nu erati primar nu aveati loc de munca si banca va lua casa?

Lasati un comentariu