Centrul Social reabilitat din fonduri UE nu poate fi Sală de Căsătorii şi nici birou agricol

• publicat la: 5 februarie 2016
Centrul Social reabilitat din fonduri UE nu poate fi Sală de Căsătorii şi nici birou agricol

Nu  mă aştept ca cei din conducerea administraţiei locale să înţeleagă  că toată activitatea Buletin de Carei este în folosul lor prin simplul fapt  că  le oferă în mod cu totul şi cu totul gratuit posibilitatea să îşi remedieze micile scăpări…legislative sau de altă natură.

Legea nu este făcută pentru  ca cei aflaţi la conducerea Primăriei să se abată de la ea cu mici exceptii în funcţie de interesul lor de moment.

Primăria Carei  a fost cea care a dorit accesarea unui  proiect prin POR cu finanţare europeană pentru reabilitarea unei clădiri care să aibă ca destinaţie  Centru Social.

De ce  după recepţionarea lucrărilor la Centru Social au mutat  aici   Sala de Căsătorii , servicii ca cel de Taxe şi Impozite, ca cel al Spaţiului Locativ , al Biroului de Patrimoniu , al Registrului Agricol sau al Stării Civile_?

O sală de căsătorii la Centrul Social nu face cinste unui oraş de talie eruopeană. Cine a obligat primăria ca să acceseze acel proiect  pentru a deveni  Centru Social dacă nu are nevoie de Centru Social în totalitate?

Pentru toate acele  servicii  care nu sunt sociale  a fost renovat un imobil ce poartă denumirea de Primărie. Cu 2 milioane de euro investiţi până acum.

În ţară au fost renovate clădiri de mai mari dimensiuni cu sume mai mici de 2 milioane de euro. Sunt convinsă că mulţi dintre cititori ştiu prea bine.

Dacă  Buletin de Carei nu a avut dreptate de ce primarul a hotărât  mutarea Serviciului de Taxe si Impozite în clădirea primăriei  ?  aici Mulţi bani din bugetul local ar fi fost scutiţi dacă de la început Serviciul de Taxe şi Impozite   funcţiona în primărie şi nu ar fi fost trimis pe strada Progresului , la Centrul Social şi apoi mutat la locul de drept.

aici

Nu demult primăria Carei a fost subiectul unui audit al Camerei de Conturi Satu Mare si a fost descoperit faptul că au fost acordate nejustificat nu mai putin de 550.000 lei pentru asociatii si fundaţii careiene. Cine suportă consecintele  aprobării acestor sume de miliarde din banii careienilor către  fundaţii care unele nu au depuse nici justificările contabile pentru banii primiţi?

Şedinţa de marţi, 4 februarie 2016, a scos în evidenţă  faptul că la nivel de conducere, Legea se doreste a fi aplicată după  interesul de moment. Atragem  atenţia conducerii că nerespectarea destinatiei unei clădiri reabilitate din fonduri europene atrage amenzi şi obligaţii de returnare a întregii valori investite. Este în măsură primăria Carei să îşi asume această situaţie?

Urmăriţi în continuare proiectul prin care a fost reabilitată clădirea fostei Cazărmi din Carei pentru a deveni Centru Social.

Proiect Centrul Social

Potrivit filmului şedinţei din data de 4  februarie 2016, viceprimarul  nu îşi găseşte cuvintele  pentru a califica intervenţia unui consilier care a oferit definiţia unui Centru Social şi  doreşte mici excepţii de la prevederile proiectului …pentru a ajuta oraşul.

film şedinţă

de la min 1-13-11 sau puteţi urmări filmarea de pe pagina primăriei, a treia parte.

Tocmai pentru a ajuta oraşul dorim să atragem atenţia asupra  faptului că nu pot funcţiona în acea clădire alte servicii decât cele pentru care a fost finanţat proiectul. Destinaţia clădirii  este cea solicitată iniţial de Primărie, pentru care a fost ulterior aprobat şi finanţat proiectul.

Oare  nu ştie domnia sa  că  o simplă vizită  de control a unei delegaţii  europene  ar constata imediat abaterea de la obiectivul solicitat şi penalizarea oraşului cu întreaga sumă alocată, adică  2 milioane de euro?

De unde vom plăti acei 2 milioane de euro  dacă se va constata neconformitatea? Daca se dorea  aducera serviciilor de lucru cu publicul din primarie de ce nu a fost specificat in proiect de la început?

Potrivit celor declarate de Carmen Egli, şef Birou Proiecte din cadrul Primăriei Carei, destinaţia  clădirii pentru care a fost accesat un proiect POR nu poate fi modificată ulterior. Încercările primarului de a deturna atenţia careienilor de la adevăratele probleme cu care se confruntă  prin  apelarea la mercenarii scribi  nu fac  decât să îl incrimineze mai mult. Un   şef de birou de Proiecte din Primărie atrage atenţia  faptului că nu poate fi modificată destinaţia  unei clădiri renovate din fonduri UE  dar primarul  atacă tocmai presa care a semnalat acelaşi aspect pentru a proteja banii careienilor  de amenzi.

Daniela Ciută

comentarii

de careian la 5 februarie 2016 - 11:11

pentru a se ascunde astfel de devieri de la folosirea de fonduri europene se face in presa de casa consemnarea vaicarelilor primarului?
fiti barbat domnule primar si respectati legea si mai ales pe careieni si nu le serviti numai minciunele pudrate cu zahar.

de Horia Mărieș la 5 februarie 2016 - 21:46

@careian Pe lângă vicăreliloe primașului am apreciat foarte mult, cu o adevărată mândrie proletară, știrea pe care a servit-o cititorilor orașului Carei, oraș aflat intr-o zonă de câmpie, la extrem de periculoasa altitudine de 160 m față de nivelul mării, careianul cel dezinformat care nu poate fi manevrat: „Salvamontiştii sătmăreni au avut 122 acțiuni anul trecut, Careianul / 1 zi ago / La nivelul județului Satu Mare activitatea de salvare montană este gestionată de compartimentul Salvamont din cadrul SCCI, care colaborează cu firma Multisalva pentru prestarea serviciilor de salvare montană. Activitatea propriu zisă a început la 01.02.2016 cu 3 grupe a 18 salvatori voluntari cu zone de responsabilitate munții Oaș, Gutâi, Igniş și Culmea Codrului.”

Asta da știre interesantă pentru careieni!

Cum ar fi insă dacă acest careian ce nu poate fi manevrat si-ar concentra talentul de blogher pe știrile legate de modul de cheltuiere (Achtung! N-am scris „prăpădire”!) a banului public de către primașul-nănaș al finului blogher? Atunci să te ții, alea muszaj vor fi nișt articole interesante, alea chiar că vor ține trează atenția cititorilor careieni.

Dar până atunci, adică până la Paștele Cailor, ne vom mulțumi și cu știrile proaspete pe care ni le oferă despre salvamontiști și cu cele în care s-a specializat mai nou (din lipsă de inspirație fiindcă la părăsit muza aia numită Castorică), știri preluate de la Poliția Carei & Satu Mare, referitoare mai ales la mirobolanta și foarte de admirat criminalitate careiană.
Bune și astea deocamdată, mai ales dacă blogherul cel fin și sas aflat în serviciul primașului nu poate să copy&paste mai mult.

de Horia Mărieș la 5 februarie 2016 - 21:48

Erata: Mai sus se va citi „văicrelile primașului”.
Scuze.

de Horia Mărieș la 5 februarie 2016 - 21:49

Erată (intenționată) la erată: VĂICĂRELILE”.

de foaier la 5 februarie 2016 - 23:00

Doar nu-l interesează pe primar de unde plătim, că el oricum nu plătește!

de foaier la 5 februarie 2016 - 23:02

@ Horia Mărieș
Acel careian nu poate fi manevrat fiindcă e deja deraiat!

de inteleg foarte bine la 6 februarie 2016 - 12:13

UE da bani pentru ceva si primarul foloseste clădirea la total altceva? Daca va fi amendată situația asta, cine va plăti?

de citizen la 6 februarie 2016 - 12:53

evident ca orasul ca doar e in proces jeno cu cei de la inspectoratul de stat in constructii care l-au amendat pentru nerespectarea regulamentului de demolare si el vrea ca orasul sa plateasca greseala lui!

de echidistant la 6 februarie 2016 - 21:12

succes domnule consilier ciuta!
am vazut filmul de la sedinta si meritati toate laudele.
ceilalti consilieri pentru ce sunt platiti daca nu scot o vorba???
se uita ca la felul 14 unii dintre ei si nu inteleg ni8mic din ce se discuta. nici primarul nu stie multe si mereu intreaba in spate la beko…cu consilierul ciuta primar scapam si de amenzile din banii orasului si ne raman bani de drumuri si nu ne mai trebuie 4 miloane de euro credit ca ne descurcam si cu 1 singur!

de Horia Mărieș la 6 februarie 2016 - 22:20

@echidistant

„ceilalti consilieri pentru ce sunt platiti daca nu scot o vorba???”

Bună întrebarea Dvs adresată Radio Erevan.
Radio Erevan vă răspunde: Degeaba.

Cel puțin 15 din 19 sunt plătiți taman degeaba, ei fac doar fitness pe acolo, ridicând mâna pentru o vota prostiile primașului.

de lulu la 7 februarie 2016 - 08:27

Nu sunt platiti degeaba.Sunt platiti exact sa nu scoata o vorba.

de Horia Mărieș la 7 februarie 2016 - 09:37

@lulu la 7 February 2016 – 08:27

Radio Erevan îi răspunde ascultătorului fidel:
Este foarte corectă și versiunea Dvs.

de Intrebare la 7 februarie 2016 - 11:09

De Ce nu se poate face sala de casatorii in centrul orasului la primarie?
Nu ar fi mai bine decat sa fie ascunsa in spatele cazarmii la un Centru Social? Ce frumos ar fi sa fie in primarie daca tot a fost recent reparata.

Lasati un comentariu