Buletin de Carei a avut dreptate! Centrul Social renovat din fonduri europene a adăpostit nejustificat servicii ale Primăriei Carei

• publicat la: 29 octombrie 2015
Buletin de Carei a avut dreptate! Centrul Social renovat din fonduri europene a  adăpostit nejustificat servicii ale Primăriei Carei

Reintegrarea vechii cazărmi prin înfiinţarea Centrului social Carei, cu o valoare  totală de  8.578.370,00 lei din care valoarea  nerambursabilă este de  6.801.956,00 lei, proiect  finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013,  Axa prioritară 1„sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1.  „Planuri integrate de dezvoltare urbană”.  Manager de proiect , consilier Veress Toma, soţul consilierei Veress Anna din primărie, preşedinta Asociaţiei Equus unde are statut de  asociat  tocmai administratorul public al municipiului, ing.Beko Tamas, conform Declaraţiei de interese postată pe site-ul primăriei Carei.  Câştigătorul licitatiei pentru atribuirea lucrărilor la Centrul Social a fost  SC Dominum SRL, cu suma de 4, 117, 775 RON.

În această clădire, pe strada  Progresului nr.28 a funcţionat  Serviciul de Taxe şi Impozite locale alături de alte servicii din primărie care nu au nici o legătură cu serviciile de asistenţa socială pentru care au fost primite fonduri europene de renovare .

Aveţi aici dovada care atestă că până şi primarul Kovacs recunoaşte că Serviciul de Taxe şi impozite a funcţionat în această clădire, de pe strada  Progresului nr.28, în perioada de după semnarea recepţiei de finalizare a lucrărilor plătite din fonduri europene.

comunicat presa mutare locatie

Disperată  că  este subiectul unui control legat de cheltuirea banului European, administraţia locală Kovacs a dat jos toate plăcuţele de pe uşile din Centrul Social unde  funcţionau Serviciile…de taxe şi impozite, Biroul Agricol ,Starea Civilă cu sala de căsătorii sau Spaţiul locativ  încă din 24 noiembrie 2014.

Rapid, sub presiunea controalelor ce se anunţau, din data de 26 octombrie 2015,  s-a găsit loc în noua primărie pentru Serviciul de Taxe şi Impozite sau  pentru Biroul Agricol. Brusc, au apărut spaţii suficiente în incinta noii primării pentru  birourile  unde se pot plăti taxele locale. A apărut chiar şi o placă în curtea interioară a primăriei care menţionează locul amplasamentului. Vedeţi că se poate domnule primar Kovacs să  primiţi în  clădirea primăriei renovate cu 2 milioane de euro şi serviciul de taxe şi impozite locale?  Stim că nu frecventaţi această locaţie dar careienii contribuabili vă asigură fondurile necesare pentru plata consilierilor personali ce lucrează pentru denigrarea Buletin de Carei sau a adversarilor dvs politici şi la fel pentru plata  celor pe care îi angajaţi pe criterii politice, cum este cazul directorului economic din cadrul primăriei Carei.

Şi când te gândeşti că Buletin de Carei nu este abonat la contracte cu primăria Carei şi totuşi vă sprijină la respectarea legilor în vigoare….

Să vedem acum ce se întâmplă în clădirea Centrului Social după plecarea Serviciului de Taxe şi Impozite locale şi a biroului Agricol.

Portarul e mult mai   rigid şi te întreabă de la intrare de la ce  publicaţie eşti….Nu aveţi voie la etaj, vă rog să anunţaţi la doamna Radu sau la domnul Oşan dacă faceţi poze…

De această dată, aparatul de fotografiat a surprins  sălile de la Starea Civilă sau de la  Spaţiul Locativ fără plăcuţele ce tronau aici încă de anul trecut.Prima imagine este de la Sala de căsătorii  care se transformă seara în sală de rugăciuni…Aici

Cele de la Serviciul de taxe şi impozite au fost luate la plecare, la fel şi cele de la biroul Agricol. Au dispărut de pe culoare şi indicatoarele către aceste servicii.

În mai puţin de 1 an de zile, serviciile din primărie care au orar de lucru cu publicul au fost mutate de la adresa de pe strada 1 Decembrie 1918 nr.40 la sediul Centrului social de pe strada Progresului nr.28 după semnarea recepţiei lucrărilor  iar acum iar la sediul  primăriei.

De ce atâta deranj domnule primar dacă semnalările Buletin de Carei nu sunt reale?

Sau începeţi să realizaţi că există legi şi reguli ce trebuie respectate chiar dacă nu sunt pe placul domniei voastre?

Ca cetăţenii ai unui stat democratic din care face parte şi  mun.Carei, pe lângă faptul că  trebuie să cunoaştem legile, se impune şi respectarea lor. Sper că  la acest capitol sunteţi de aceiaşi părere cu Buletin de Carei domnule primar.

Mai rămâne să justificaţi cum a fost semnată recepţia lucrărilor când pardoaseala încă este cea de pe vremea anilor  ’60  deşi în proiectul de lucrări apare ca lucrare plătită şi executată.

Cei curioşi, pot accesa secţiunea Proiecte de pe pagina oficală a Primăriei Carei, AICI.

Spicuim…

Lucrările de construcţii constau în:

-…- desfacerea tuturor finisajelor interioare şi exterioare (zugrăveli, vopsitorii, tencuieli,pardoseli, placaje la pereţi) şi apoi refacerea lor; noile finisaje propuse sunt clasice,realizate cu materiale tradiţionale (tencuieli simple, zugrăveli în culori de apă, pardoseli din PVC )

– amenajarea unei săli de gimnastică în spaţiul fostei centrale, aflata într-un corp de  clădire situat adiacent clădirii cazarmei

Când ne veţi comunica programul după care se desfăşoară activităţi în sala de gimnastică din spaţiul fostei centrale?

Aţi văzut cum arată scările unei clădiri recent renovate, cu recepţia de lucrări semnată?

…sau pereţii plini de igrasie după lucrările de renovare din sălile de la parter, pe dreapta cum intrăm, folosite acum  ca depozit arhive?

…pardoseala coridor

În loc să vă pierdeţi vremea cu angajări de jurnalişti de scandal plătiţi din banul careienilor pentru denigrarea celor ce fac dezvăluiri despre modalităţile de lucru ale primăriei pe care o conduceţi după ce aţi pierdut procesul cu Ministerul de Finanţe în 2008 şi aveţi poprire pe salariu pentru neplata datoriilor la bugetul de stat, nu mai bine v-aţi dedica timpul preţios pentru  oprirea hemoragiei banilor publici din primăria Carei ?

Daniela Ciută

comentarii

de othilia la 29 octombrie 2015 - 12:09

Felicitari pentru curajul de a spune ADEVARUL. Azi foarte putini oameni mai cunosc aceasta calitate. Succes in lupta cu minciuna, BULETINULUI DE CAREI, respectiv familiei CIUTA ILIE si Daniela.

de nenicu la 29 octombrie 2015 - 17:10

chiar atat de prosti sunt cei care au efectuat controlul incat nu si-au dat seama de manevra facuta de acest primar penal. Daca nu au vazut sau nu au vrut sa vada ar trebui !!

de nenicu la 29 octombrie 2015 - 17:11

chiar atat de prosti sunt cei care au efectuat controlul incat nu si-au dat seama de manevra facuta de acest primar penal. Daca nu au vazut sau nu au vrut sa vada ar trebui informati !!

de careian la 30 octombrie 2015 - 09:09

domnule primar mai aveti si alti cumetrii care sa jigneasca careienii cum o face finul domniei voastre?
chiar ne credeti prosti ca sa nu ne dam seama de ce incercati sa faceti?
de ce ati mutat impozitele daca era bine acolo unde le-ati pus in anul trecut?
de ce atacati numai consilierii liberali dar taceti despre facturile platite la cei udmr sau din alianta? ce bine ar fi daca v-ati plati datoriile la bugetul de stat si nu ati mai continmua cu acest exemplu

Lasati un comentariu