Dragnea, chemat să dea explicaţii în Parlamentul European

• publicat la: 15 februarie 2016
Dragnea, chemat să dea explicaţii în Parlamentul European

Potrivit ziare.ro,  Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a avut parte de  o săpuneală zdravănă de la români, cum rar i s-a mai întâmplat vreunui politician în ultimii 26 de ani!

Acesta  a vrut să se asigure că pesediştii nu vor mai fi criticaţi. Ca pe vremea lui Ceauşescu, pesediştii au atentat la libertatea de exprimare instituind amenzi usturătoare care pot ajunge şi la 100.000 de lei. Presa, chiar dacă politicienii o detestă, este câinele de pază a democraţiei. Cum ar putea un ziarist să-l aprecieze pe Liviu Dragnea? Poate să dea o mie de legi în acest sens. Liviu Dragnea va rămâne în veci demn de dispreţ, susţine CURENTUL. Deşi e condamnat în primă instanţă el nu are bunul simţ să se retragă din politică. Ba, mai mult, mai iniţiază şi legi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că proiectul de lege privind defăimarea „a stârnit un val de injurii la adresa sa“ şi că îl „încearcă o tristeţe“ din cauză că „nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii“. Dragne, susţine ADEVĂRUL, a afirmă că unele informaţii false au fost puse în circulaţie de partidele de dreapta şi că unele instituţii de presă „au ignorat pur şi simplu realitatea şi au intrat în logica de campanie electorală”.

Totuşi, Dragnea a anunţat că astăzi  va avea o discuţie la partid pentru a aduce noi modificări proiectul de lege privind defăimarea socială, astfel încât să fie eliminată „orice sursă de suspiciune care să acopere sensul principal al legii“. În opinia liderului PSD, controversatul proiect de lege, „este exact ce lipsea, partea de promovare şi prevenire“.  El s-a declarat gata să scoată din textul legii pe care a iniţiat-o definiţia defăimării, notează COTIDIANUL. Dar, ca exemplu de toleranţă, Dragnea însuşi şterge de pe Facebook toate comentariile negative. Cam aşa arată toleranţa lui Dragnea.

Chestionat pe această temă, liderul PSD, citat de GÂNDUL a spus: „Am fost întrebat de ce le-am şters. Erau comentarii de o violenţă şi vulgaritate rar întâlnite. Multe nume erau măşti sub care se puteau ascunde postaci ai altora. Un aşa-zis dialog cu oameni care înjurau fără niciun fel de temei nu făcea serviciu nimănui“. „Din păcate, din cauza unei manipulări profesionale făcute de cei de la PNL, cei care s-au enervat primind informaţiile false au ajuns să posteze şi să aibă reacţii fără să citească legea şi modificările sale în comisia juridică”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, spune că Liviu Dragnea nu numai că nu suportă criticile, dar le şi „combate agresiv“. „Liviu Dragnea este mult mai agresiv în a combate orice părere contrară cu a lui, chiar şi prin comparaţie cu Victor Ponta. Nu numai că a şters mii şi mii de comentarii la postarea despre legea aia aberantă, dar a dat <<ban>> tuturor celor care au îndrăznit să comenteze. După cum se poate vedea nu mai pot să postez pe pagina sa, nici să dau like la vreun comentariu. Asta nu s-a întâmplat cu Victor Ponta deşi comentariile de atunci erau mai incomode“, reclamă Moraru, citat de NAŢIONAL.

„Legea Defăimării“, sau „Legea lui Dragnea“, cum deja a prins notorietate, e cu atât mai inutilă, atâta vreme cât ea dublează reglementări privind discriminarea, precum Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, chiar şi unele prevederi din Codul Penal şi Codul Civil, afirmă EVENIMENTUL ZILEI. Tocmai inutilitatea acestei noi legi a alertat presa şi opinia publică, iar forma iniţială, adoptată în Senat, arăta că se vizează îngrădirea libertăţii de exprimare la adresa unor grupuri cu apartenenţă politică, că PSD vrea să sperie lumea care se exprimă pe reţelele de socializare.

Iar dacă de românii a scăpat cât a-i zice „delete“, rămâne de văzut dacă Dragnea îi va da „ban“ şi lui Martin Schulz – preşedintele Parlamentului European, care urmează să fie pus la curent în aceste zile cu priorităţile legislative ale liderului PSD şi cu „toleranţa” manifestată de acesta faţă de internauţi.

Pe   CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să  spuneţi dacă „Varianta modificată a Legii Dragnea este mai bună, la fel sau mai rea decât varianta   iniţială“.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu