Drumul Grădina Viilor din Carei, asfaltat în bătaie de joc pe Bani Europeni. Primăria TACE

• publicat la: 16 februarie 2016
Drumul Grădina Viilor din Carei, asfaltat în bătaie de joc pe Bani Europeni. Primăria TACE

În ajun de Crăciun, în Grădina Viilor se asfalta de zor. Lucrările de asfaltare au fost executate de firma SC Samcif SA, şi se doreau a încheia proiectul de investiţii pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în mun.Carei de către Apaserv Sa Satu Mare. La 2 luni de la asfaltare, drumul  se macină şi se deteriorează văzând cu ochii.

Numeroşi cititori care stau în zonă ne-au solicitat să ne deplasăm pentru a vedea calitatea lucrărilor efectuate.

Imaginile vorbesc de la sine.

Rigolele  de scurgere a apei au fost integral astupate în urma lucrărilor efectuate. O simplă  verificare din partea Primăriei careiene a evoluţiei lucrărilor în perioada de execuţi a acestora ar fi scutit locuitorii de neplăceri şi  firma executantă de cheltuieli suplimentare.

Sau poate a fost în aşa fel gândit totul ca să fie remediate…neconformităţile taman înainte de alegerile unde primarul este candidat ?  S-au mai văzut cazuri…

În cursul lunii ianuarie 2016, a fost desemnată o Comisie de Recepţie pentru a prealua lucrarea. Din Comisie au făcut parte Florica Marchiş şi Minacs Brigitta de la apaserv Satu Mare, Sorin Oprea de la secţia Carei, Victor Câmpean de la ISC şi Petho Yvette din partea Primăriei Carei.

Aceasta din urmă a declarat că a semnalat numeroase nereguli şi că a fost acordat  un termen de….90 de zile pentru remedierea acestor neconformităţi. În mod normal, toate aceste remedieri trebuiesc făcute de către executant şi nu de către municipalitatea careiană.  În loc de specialişti, primarul a angajat ca şi consilieri personali jurnalişti din presa maghiară care sunt mai atraşi de mirosul de kurtos kalacs  şi bileţele din scările de bloc decât de problemele reale cu care se confruntă careienii ce nu fac parte din grupul de interes din jurul primăriei.

Proiectul de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA), este derulat de SC Apaserv Satu Mare SA în perioada 2011-2015.

Lucrările  de construcţii şi reabilitare reţele de apă şi canalizare în municipiul Carei  sunt realizate în baza unui contract în valoare de  25.914.315,28 lei fără TVA. Durata de execuţie a contractului semnat în data de 09.10.2014 este de 16 luni.  Contractorul este asocierea  dintre SC Saminstal SRL,  SC Poszet SRL,  Keviep Epitoipari es Kereskedelmi KFT   şi  SC Viakon Drum SRL.

Contribuabilii careieni nemulţumiţi de calitatea lucrărilor  pot acţiona în instanţă primăria pentru drumurile de coşmar pe care sunt nevoiţi să circule către locuinţele lor pentru care plătesc impozite.

redacţia

comentarii

de ocsi la 16 februarie 2016 - 20:46

parca Keviep debrecen era in atentia DNA Oradea?
jeno numai cu cei cautati de DNA lucra?

de Horia Mărieș la 16 februarie 2016 - 21:48

Az a szép,
Az a szép
Akinek az Apa Szerv….

http://youtu.be/CKfmXqEzI-Y

de Marina la 16 februarie 2016 - 23:07

Oameni buni care luati decizii, bani europeni nu vor venii pentru aceleasi lucrari! Daca nu faceti bine acuma, doar din buzunarul nostru mai putem remedia!

Dumneavoastra va dati seama ce mult rau ne faceti acceptand asa ceva?

de Geo la 17 februarie 2016 - 06:49

@Horia Maries.Bine ca si in asemenea situatii dramatice ne puteti inveselii.Din octombrie 2015.nu am mai reusit sa ajung in vie la mine cu masina, dar cand ajug o sa trag un csardas de bucurie.

de Horia Mărieș la 17 februarie 2016 - 08:42

@Geo

Când o să reușiți să ajungeți în vie cu mașina și o să trageți un csardas, dacă o să fiu cumva prin Carei, vă promit că o să trag și eu o pileală nevinovată, tot de bucurie, tot în vie.
Partea proastă este că eu nu beau nici vin și nici pălincă, dar o să duc cu mine în vie niște bere.
Nu o să ma pilesc în via Dvs., dar găsesc eu una, fiindcă încă mai am câțiva prietenari care sunt apropritari pe acolo.

de cineva la 17 februarie 2016 - 10:39

cu receptia lucrarilor avem probleme grave si un exmplu este si castelul din centru orasului unde crapa tencuiala , curge apa in pod , beciul este inundat in zilele ploioase si mai putem continua cine a preluat lucrarile nu a vazut ?! NU pentru ca nu se
pricepe … pai daca nu se pricepe la ceva cum poate sa verifice calitatea unei lucrari ?! pe vremea lui ceasca la fabrici existau Cetecisti (CTC) Controlor de calitate care avea obligatia de a verifica de exemplu mobila iesita de pe banda , garanta nu se angajau brutari la fabrici de mobila ca si controlori dar in primaria carei se angajeaza pe pile si relatii , exemplu doamna Salajan L. care conform fisei postului trebuia sa stie limbi straine .. singura limba straina pe care o vorbea era Romana dar pe ‘anyanyelv’ se balbaia binisor ….

de geza la 17 februarie 2016 - 11:58

nu va luati de linda ca se supere lajos si air injura la noi toate ziua

de caraian scarbit la 17 februarie 2016 - 13:51

tot orasu e gaurit de gropi si primaru cu neamurile se ocupa de kurtos?/precis a mai luat o amenda ca altfel nu punea omu sa faca tabla noua//oare cine de la urbanism a dat avize ?

de romi la 17 februarie 2016 - 16:52

dapoi mariuca draga chiar ca ai surprins esenta problemei acestui articol!
e cel mai important aspect ce ai reusit sa il intelegi? noi cu sau fara sc tot prin noroi umblam da poate tu ai masina la scara.

de Geo la 17 februarie 2016 - 19:00

@ Horia Maries.Va astept cu drag si va promit ca vom gasi si o bere.Pe un prieten de-al

Dvs.stiu bine,nu vreau sa-i dau numele dar si eu sunt prieten cu dansul,este un om deosebit

de Horia Mărieș la 17 februarie 2016 - 19:39

@Geo

Mulțumesc frumos.
Sănătoși să fim că le-om duce bucuroși și voioși pe toate.

de adi la 18 februarie 2016 - 01:39

niste precizari:
se poate verifica grosimea stratului de mixtura asfaltica,calitatea acesteia,grosimea straului suport(amestec optimal -piatra sparta) si gradul de compactare al stratului suport

pe langa acestea normativul C16-84 pct.1.6 precizeaza clar :lucrarile de constructii in perioada 15 noiembrie -15 martie sunt considerate lucrari pe timp friguros,si se executa doar in anumite conditii

este INTERZIS asternerea mixturii asfaltice(asfalt) in aceasta perioada.
se pot executa doar in mod exceptional,si in conditii bine justificate ,daca temperatura aerului si temperatura la stratul suport este minim 10 grade
daca studiati temperaturile in decembrie ,veti vedea maxime de 6 grade,la orele pranzului.

ASFALTAREA IN MOOD EXCEPTIONAL,DAR OBLIGATORIU PESTE 10 GRADE, SE FACE LA CEREREA CONSTRUCTORULUI, CU ACORDUL IN SCRIS AL BENEFICIARULUI.

poate daca domnul primar ar angaja oameni care sa l informeze,nu pe ginerele lui,probabil ar afla si el

de Geo la 18 februarie 2016 - 09:22

Daca credeti ca cineva(inafara de noi,multi si prosti,care reparam masinile pe banii nostri)este interesat de calitatea lucrarilor,cu parere de rau,cred ca va inselati.
Un singur lucru este important,ca sa se cheltuie bani,ca atunci” Ha nem csorog-csepeg”,
iar daca lucrarea tine decat doua luni,ce sa facem FIUK,SEMMI NEM TART OROKKE,mai facem
inca odata.

de ELI la 23 martie 2016 - 14:27

Bine spus Geo. Doar unde locuieste primarul sa fie drumu bun in rest nu conteaza.
Dar daca sesizam la judecatorie, trebuie saptamini sa umblam dupa acte dovezi, zile lebere la servici etc. Si au avut tupeul sa ridice impozitele in vie. Din banii aia vom avea asfalt in vie?

Lasati un comentariu