Ştrandul careian are concurenţă în cartierul Republicii

• publicat la: 18 februarie 2016
Ştrandul careian are concurenţă în cartierul Republicii

Singurul ştrand din Carei are concurenţă. În partea opusă de oraş, spaţiul din faţa garajelor din cartierul Republicii candidează  cu şanse mari la servicii mai competente de întreţinere corporală decât cele oferite de ştrandul careian.

Chiar de la intrarea spre spaţiul  alocat garajelor, te întâmpină mici piscine care îţi oferă şi  vibromasaj gratuit. Pe când ajungi să intri cu maşina în garaj eşti gata relaxat şi masat. Gropile de pe drum devin pe zi ce trece tot mai încăpătoare,  fapt ce va fi poate folosit în viitor ca loc de relaxare în grup.

În curând, locatarii  din cartierul Republicii nu vor mai străbate lungul drum până la ştrand şi se vor relaxa aproape de apartamentele lor, evident plătind şi impozitul aferent ce merge la bugetul local.   Care buget este  gestionat de primăria Carei aşa cum ştie ea mai bine, adică pe asfaltări Supraevaluate, pe  achiziţii de cai de rasă pentru asociaţiile angajaţilor săi, pe servicii şi produse cumpărate de la consilierii primăriei sau pentru plata utilităţilor unor asociaţii din grupul apropiat.

În aceste condiţii, careienii din cartierul Republicii beneficiază în contrapartidă de servicii de vibromasaj la străbaterea micilor piscine de pe drumul către garaje. 

Cireaşa de pe tort  o  reprezintă mediul ambiental. La tot pasul găseşti câte ceva de admirat sau de …mirosit.  Este şi aromoterapia  o metodă de …relaxare, nu?

Menţionăm că aceste garaje  sunt amplasate în imediata apropiere a agenţiei Finanţelor  Publice Carei, deci şi angajaţii acestei instituţii vor putea beneficia de aromoterapie  în perioada caldă ce urmează.

Lăsând gluma la o parte,  informăm primăria Carei că şi locuitorii din cartierul Republicii plătesc taxe şi impozite către bugetul local şi în consecinţă au dreptul la drumuri decente asigurate de Primăria Carei chiar dacă este condusă de un primar cu datorii la bugetul de stat. Nu vă mai obosiţi domnilor primari să racolaţi careieni din jurul consilierului Ilie Ciută  că tot nu puteţi cosmetiza cruda realitate. În 8 ani de zile aţi reuşit să faceţi din oraşul florilor unul al gropilor, atât fizice cât şi morale.

redacţia

Buletin de Carei este supus linşajului mediatic din partea consilierilor primarului, al fiului său spiritual, bloger,  pentru faptul că face cunoscut modul de cheltuire al banului public în Primăria Carei.

comentarii

de Horia Mărieș la 18 februarie 2016 - 19:17

Nu numai „piscinele” și „saloanele de vibromasaj” din cartierul Republicii arată mizerabil.
Până și garajele învecinate „piscinelor” arată execrabil.
Zici că-i un alt fel cigányvég, de bidonville (mahala, impropriu numită și ghetou, după moda limbii engleze, reprezintă un cartier sărăcăcios dintr-un oraș. Locuitorii săi au, de regulă, o condiție materială și socială precară. Construcțiile dintr-o mahala pot fi barăci, cocioabe sau construcții de calitate mai bună) un dögtér aflat exact in buricul târgului, alături de domeniul (domiciliul in care este flotant) al primarului aflat în funcție.

Poate că doar în pozele din articol arată garajele din cartierul Republicii atât de rău, poate că în realitate sunt chiar aspectuoase, poate că sunt chiar plac publicului spectator.
Că este nevoie de garaje, sunt de acord. Nu este musai, se poate trăi și fără ele, dar sunt utile la casa omului mai ales fiindcă își ține in garaje și murăturile, butoaiele cu varză murată, damigenele cu vin, cartofii și o mulțime de marafeturi utile dar mai ales inutile.

Insă, atunci când vezi astfel de imagini, realizezi că orașul Carei are neapărată nevoie de un arhitect șef, de cineva care să impună o linie „estetică, de „urbanism” de urmat, care să contracareze tendințele de orientare certă spre kitsch, spre țărănisme, spre asauaje, spre „dă-i in mama lor de careieni tâmpiți, că treaba merge și așa”, ale unor iresponsabili nepricepuți aflați vremelnic la conducerea urbei.

Primarul de Sătmar, unul numit Dorel Coica și care nu îmi este prieten de bikavér, a dărâmat, fără nici o altă discuție, dar cu emiterea unor preavize, toate garajele dintre blocuri. Oare de ce? O fi visat urât?

În Bucuresti, acțiunea „canci garaje” dintre blocuri a fost inceputa prin 2006 și finalizată deja de mult timp.
Autoritătile au demolat toate constructiile, autorizate sau nu, situate intre blocuri si au amenajat parcări, terenuri se joacă sau spatii verzi.

Zeci de garaje au fost demolate zilnic Bucuresti, in detrimentul posesorilor de auto-vehicule, care s-au vazut astfel nevoiti sa-si lase masinile parcate cu farurile in soare. Justificarea autoritatilor vizavi de aceasta actiune: aerisirea terenurilor dintre blocuri si extinderea spatiilor verzi. In plus, designul garajelor din metal sau ciment lăsa de dorit si nu ne ajuta nicicum la integrarea in Uniunea Europeana.
)Dar oare Careiul vrea să se integreze vreodată în Uniunea Europeană? – That is the question.]
Solutia care a fost oferită posesorilor de automobile: sa plateasca un spatiu de parcare civilizat (in mall sau alte parcări subterane) ori sa-si asigure masinile parcate sub cerul liber pentru a preintampina eventualele prejudicii. Eventual, să astepte noile parcari sub si supraterane pe care le tot promit edilii. (Un primar de sector din Bucuresti, unul numit Negoiță și care nu îmi este prieten de berică, a ridicat deja, pe banii primăriei, cca 70 de garaje automatizate între blocuri).

S-a postat pe portalul oficial (pagina web) a municipiului Carei și s-a pus in dezbatere publică „Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Municipiului Carei pentru perioada 2014–2020.” Poate că îi va interesa pe careieni, sau cel puțin o va interesa măcar pe doamna ing. Carmen Egli și rezolvarea problemei garajelor mizerabile și insalubre dintre blocuri, adevărate crecătorii perene de gândaci și de șobolani domestici, ba chiar și de pașnici șerpi de casă și rezolvarea acestei probleme, dacă problema este chiar treaba, indatorirea si apanajul primăriei. Este de discutat cine trebuie să scoată banul, Primăria, deci toți contribuabilii careieni, sau posesorii de automobile, cei doritori de garaje.
Dar asta este o cu totul altă discuție.

Ar mai fi ceva. Am niște curiozități copilăresți dar cu aspect „istorie comtemporană” la care eu n-am fost martor.
Rog pe cunoscătorii careieni să mă lămurească, in limita posibilităților și dacă sunt atât de amabili.

1. Cine a fost primarul care a avut inițiativa genitală a trântirii acestor mizerii de garaje printre blocurile Cartierului Republicii?

2. Când a avut loc acțiunea respectivă, in regimul comunist, sau după 1990?

3. Pe ce bază s-au construit acele garaje și de către cine?
A existat autorizație de construcție?
A existat o Hotărâre a Consiliului Local UAT Primaria Mun. Carei prin care s-a abrobat construirea garajelor?
Dacă, da, ce numar are hotărârea respectivă și ce (text) conține ea?

4. Cine sunt actualii proprietari ai garajelor: proprietar este CL al Primariei Mun. Carei sau proprietarii garajelor sunt deținătorii de automobile?
Idem, cine este proprietarul terenului intravilan aflat sub fiecare garaj?
Cine plătește impozit pe garaj (construcție) și impozit pe teren?

5. Cui i-a aparținut și cui ii aparține azi, tabular, terenul intravilan pe care s-au construit garajele din cartierul Republicii?

Le mulțumesc anticipat tuturor celor care vor avea bunăvoința și răbdarea să mă lămurească, celor care mă vor ajuta să ies din această stare de ignoranță, din această ceață densă și groasă.

Numai toate cele bune să se adune.

de ing.dr.i.Lupu la 18 februarie 2016 - 21:16

Pentru mine un lucru este foarte clar: Excelenta Sa Seniorul Jeno , Primar de Carei nu este un bun gospodar si nu are aptitudini de … primar !!!!!!!!! Cum s-a ratacit acest individ tocmai pe un post caldut de … edil ???????? Mare ghinion pe capul careienilor……Se impune o mai mare atentie pe viitor !……

de dorin la 19 februarie 2016 - 09:13

domnule consilier ciuta va asteptam sa vedeti cum au fost receptionate locurile de joaca din cartierele mihai viteazu ..lucrarile de pavcare sunt facute in bataie de joc!
succes in castigarea primariei sa apucam si noi o viata mai buna la carei!!!!

Lasati un comentariu