Tinerii plecati la muncă în străinătate sunt aşteptaţi să se întoarcă în ţară pentru a lua 50.000 euro de la Uniunea Europeană

• publicat la: 15 februarie 2016
Tinerii plecati la muncă în străinătate sunt aşteptaţi să se întoarcă în ţară pentru a lua 50.000 euro de la Uniunea Europeană

Potrivit cyd.ro, o  veste bună vine din partea Uniunii Europene, acum la început de an 2016. Tinerii care au plecat la muncă în străinătate sunt aşteptaţi să se întoarcă în ţară pentru a lua banii de la Uniunea Europeană, bani care sunt nerambursabili. Pentru acest program de finanţare, Uniunea Europeană a pregătit suma de 400 de milioane de euro.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească doritorii de finanţare europeană

În primul rând va trebui să se întoarcă în ţară şi să dorească să-şi facă o fermă de animale, o seră de legume sau să cultive cereale, iar pentru acest lucru pot încasa cei 50.000 de euro. Banii sunt nerambursabili. Doritorii de finanţare trebuie să aibă vârsta de până în 40 de ani, dacă se poate, studii agricole si multă dorinţă să lucreze pământul sau să crească animale.

Până în acest moment au fost depuse peste 2.000 de dosare pentru solicitarea finanţării iar jumatate dintre acestea au trecut de selectie. Vestea bună că acest program european funcţionează este faptul că 29 de fermieri şi-au primit banii. Daniel este un tânăr care dispunea de 5.000 de metri pătraţi de solarii şi dorea să-şi extindă afacerea. Pentru asta a încasat deja 30.000 de euro, din cei 40.000 promişi.

Altii tineri vor să-şi modernizeze solariile:

„Cred că va creşte cu 40% producţia. Odată construite, noile solarii, putem să ne mărim şi producţia şi veniturile, pentru că putem cultiva şi iarna.”

Majoritatea celor care pornesc de la zero vor trebui să îndeplinească anumite condiţii: studii medii în domeniul agricol, domiciliul în localitatea în care au ferma (sau pământul) şi să vândă în primii ani produse proprii în valoare de 20% din suma luată inţial.

integral pe cyd.ro

comentarii

de ana la 17 martie 2016 - 10:32

De se sa vina ? Sa plateasca impozite dupa placul baronului kovacs si a consilierilor?

Lasati un comentariu