Copiii ai căror părinţi muncesc legal în străinătate pot beneficia de alocaţie europeană

• publicat la: 14 noiembrie 2012
Copiii ai căror părinţi muncesc legal în străinătate pot beneficia de alocaţie europeană

Copiii ai căror părinti muncesc legal in străinătate pot beneficia de alocatie europeana dacă renunţă la alocatia oferită de statul român.

Principala conditie care trebuie indeplinită pentru ca cei mici să poata primi alocatie europeană este ca părintii să muncească in străinătate cu contracte legale, obtinute prin agentiile judetene de ocupare a fortei de muncă.

In cazul in care copilul are doar un părinte plecat la muncă in afara tarii, acesta va beneficia in continuare de alocatia din România. Statul străin va plăti si el contributia prevăzută de legea locală, dar va scădea din ea suma acordată de statul român.

In situatia in care are ambii părinti plecati la muncă in străinătate, statul român nu mai acordă deloc alocatia, aceasta sarcina revenind statului in care părintii au ales să lucreze.

Alocatiile europene sunt mult mai mari decât in România. De exemplu, la noi in tara, un copil de până in 2 ani primeste suma de 200 de lei lunar, iar cei care trec de aceasta varsta primesc suma de 42 de lei. In Austria sau Germania, alocatia copilului se ridica la 100 de euro, respectiv 184 de euro pe lună.

sursa imparte.ro

Lasati un comentariu