Evenimente culturale la sfârşitul săptămânii

• publicat la: 11 martie 2016
Evenimente culturale la sfârşitul săptămânii

Programul evenimentelor culturale care vor avea loc la Carei la sfârșitul acestei săptămâni:

VINERI, 11 MARTIE 2016, de la ora 18.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei – CONCERT extraordinar de muzică veche, cu titlul „Multiculturalitatea în muzica veche din România, sec. XVII-XVIII” susținut de ansamblul FLAUTO DOLCE din Cluj Napoca
Intrarea liberă!
SÂMBĂTĂ, 12 MARTIE 2016, de la ora 13.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei – LANSAREA VOLUMULUI „Crimele Revoluţiei. Sângeroasa diversiune a KGB”, precum şi conferinţa pe tema evenimentelor din decembrie 1989, susţinută de cunoscutul ziarist GRIGORE CARTIANU din București.
La această întâlnire puteţi procura cu autograf toate cărţile autorului, inclusiv filmul „Moartea Ceauşeştilor”.
Intrarea liberă!
SÂMBĂTĂ, 12 MARTIE 2016, de la ora 18.00 în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei – CONCERTUL „Jazz improvisations on Bethoven’s compositions”Improvizații de jazz pe muzica lui Beethoven, susținut de SÁRIK PÉTER TRIÓ (Sárik Péter – pian, Fonay Tibor – contrabas, chitar bas, Gálfi Attila – tobe) din Budapesta.
În cadrul concertului vor putea fi ascultate live fragmente din simfoniile și sonatele pentru pian, compuse de marele Ludwig Van Beethoven, interpretate în stilul unic al Sárik Péter Trió. Publicul va avea și el un rol important, improvizațiile din timpul show-ului implicându-l adesea în desfășurarea evenimentului.
Prețul unui bilet: 10 lei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Carei, de luni până vineri între orele 09.00 – 15.00 sau se pot procura înainte de concert, la fața locului.

comentarii

de Horia Mărieș la 11 martie 2016 - 22:16

Tot de cultură este vorba și aici. Cine are urechi de auzit, să audă.

http://glasulvailor.ro/category/istorie-locala/

de Horia Mărieș la 11 martie 2016 - 22:23

In orice caz, nu este “e-culturá”:

https://www.facebook.com/marieshoria/posts/1045703115491927

de zoli la 11 martie 2016 - 22:33

iara a ramas fara bani cartianul ? jeno plateste pe toti care nu sunt de la careii ca sa nu se stie care este partea lui din afacere,.

de Horia Mărieș la 12 martie 2016 - 06:46

Eveniment cultural deosebit:

Un careian / Careianul / 15 ore ago / ne-a informat, chiar dacă nu poate fi manevrat, că cea de-a 21-a ediţie a Concursului de vinuri nobile de la Carei are loc azi, sâmbătă 12 martie 2016. Competiţia cu un cert răsunet mondial, organizată de Asociaţia Cavalerilor Sf. Orban (Szent Orbán Borlovagrend) şi de către Primăria Carei (Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal) se va desfăşura, conform tradiţiei, la Motelul Vraja Viilor.

Fac și eu reclama cuvenită evenimentului. Nu e bine să-l ratați, mai ales fiindcă am aflat “pe surse” că vor fi prezente și câteva celebre dansatoare andaluze, cu zâmbetul mereu pe buze.

Vinurile înscrise în competiţie vor fi evaluate de un juriu din care vor face parte membri de seamă ai Academiei de Vinuri din Budapesta, a declarat preşedintele Ordinului Cavalerii Vinului “Sf. Orban” din Carei, distinsul domn Benze Zoltán. La ediţia de anul trecut, cel mai mare punctaj a fost obţinut de careianul Veres Laszlo cu un cuvee roşu din 2013.

Până atunci vă sugerez să-i revedeți și să-i admirați pe caraghioșii ăștia, chiar dacă nu veți înțelege nimic din limba in care s-a rostit speach-ul de acum patru ani. Merită.

http://youtu.be/Cd9BL14mChA

de Horia Mărieș la 12 martie 2016 - 14:03

Unii care nu le au de fel cu regulile de bază ale utilizării www (World Wide Web) dar care fac pe grozavii atunci când postează texte inteligente de câteva rânduri pe spațiul limitat al unei cărți poștale ilustrate ce are de altfel pretenții de “világhálózat”, n-au invățat incă nici până în ziua de azi că dacă postează un filmuleț pe Youtube cu atributul de “public”, adică fără nici un fel de restricție de copy-right, atunci respectivul filmuleț poate fi “citat” fără nici o restricție la comentariile de pe un alt portal care poate și el fi văzut de “public”.

În ce privește atributul de “caraghioși”, îndreptătit după umila mea părere,macesta nu s-a referit in nici un caz la o persoană anume, la una distinsă sau nu, așa cum mincinos insinueză ofuscatul consilier personal, ci s-a referit la intreaga gașcă îmbrăcată in caftane verzi și albastre mătăsoase, demnă de râsul curcilor; amatoare de ingurgitat licoarea lui Bachus, în frunte cu președintele de onoare al jalnicilor cavaleri borlovagrend, adică cu cel ce sponsorizează anual mișcarea asta de protest impotriva bunului simț din bani publici, din banii contribuabililor careieni, cu primașul (incă) în funcție al municipiului Careii Mari/Nagykároly/Grosskarol.

În plus, atributul nu a făcut referire la nici o nație, nici la români, nici la maghiari, nici la sași, nici la evrei (fiindcă mai sunt doi în Carei) nici la ucraineni. Astea sunt doar invențiile, aberațiile cromatice ale unui (incă) consilier personal. Capisci haverem?

de Horia Mărieș la 13 martie 2016 - 08:02

Din nou împreună.

Elena Udrea și Traian Băsescu petrec din nou împreună. Udrea a fost sâmbătă nașă pentru copilul unui fost PDL-ist, iar de la botez nu a lipsit nici Traian Băsescu, care a venit împreună cu soția. Udrea l-a botezat pe cel de-al doilea copil al președintelui Mișcării Populare Cluj, Adrian Gurzău, care este candidatul formațiunii lui Băsescu la Primăria Cluj-Napoca. Și, pentru că a fost nașă, Udrea le-a împărțit urări de fericire tuturor, inclusiv “domnului președinte, doamnei Maria”. “Îi dorim fericire și lui (copilului botezat – nr.) și frățiorului și finilor, părinților și bunicilor și domnului președinte, doamnei Maria, care a fost aici, și tuturor celor care au fost alături de noi”, a spus Udrea.

Toți cei care sunt candidați al formațiunii lui Băsescu aia numită Mișcarea Populară la primării, au șanse foarte mari să o aibă ca nașă pe Elena Udrea. Ăsta este de fapt singurul premiul de consolare și de devotament oferit de Băse ciracilor săi.
In rest, nu le va da nici un sfanț, ba dimpotrivă, le va lua el banii pentru cinstea deosebită pe care le-o făcut-o ca să se pozeze împreună cu ei pe o scenă.

Lasati un comentariu