Lacul de la Ianculeşti va avea concurenţă

• publicat la: 22 May 2016
Lacul de la Ianculeşti va avea concurenţă

În imediata apropiere a Lacului de la Ianculeşti  este în curs de amenajare un alt lac. Pentru că la primăria Carei, servicul Urbanism, nu a fost depusă nici o solicitare pentru autorizaţie, am presupus că terenul   pe care se construieşte nu este al ianculeştenilor.

Chiar în drepta intrării la lacul îngrădit cu sârmă ghimpată de către primăria Carei se efectuează lucrări de excavare.

Satul Ianculeşti aparţine de UAT Carei. Administraţia Kovacs  nu a investit deloc în această localitate rurală de unde colectează taxe şi impozite frumoase. Satul este lăsat în paragină şi până şi construirea unei capele mortuare este condiţionată politic de primarul Kovacs. Săteniii nu au Cămin Cultural funcţional sau alt loc  pentru activităţi culturale , nu au transport în comun asigurat. Mai mult, proiectul tehnic  pentru construirea capelei mortuare oferit gratuit de consilierul Ilie Ciută la şedinţa din 31 mai 2013 a fost refuzat de consilierii UDMR şi PSD care de atunci blochează construirea acestui necesar obiectiv.  Deşi la  lacul de la Ianculeşti  vin numeroase persoane din oraş sau împrejurimi sau din alte ţări, drumul de acces  nu este   …uşor accesibil.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 22 May 2016 - 09:46

Mii de scuze, dar n-am ințeles.

Cine excavează, ce firmă deține utilajele respective, cine sapă la Ianculești groapa altuia, ce scop au escavările, există proiect și autorizațiile corespunzătoare pentru lucrările respective, inclusiv avizele de pe la protecția MEDIULUI, cine plătește (finanțează) lucrările de excavare, ce știe de afacere șăful de pe la Imbunătățiri Funciare, catindatul PSD la funcția de primar, cel cu pretenții declarate de viceprimar in viitoare epocă de construire a socialismului multilateral dezvoltat recte (de la rect) în viitorul mandat de poglgármester a lu’ Kovács bácsi, etc., etc, etc.

Poate să mă lămurească și pe mine cineva ???

Sau trebuie să deduc totuși că satul Inaculești este intr-adevăr unul fără cãini?
A adoptat Asoc. Pufy chiar toți cățeii din Ianculești? Și pe ăia de usturoi?

de sabin la 22 May 2016 - 09:54

cineva de la tiream si carei o inchiriat utilaje de sapat ca la tiream nu mai au izvor si le trebe si lor balta…daca covaci nu o putut lua pasunea pantru padure de pin vre sa ieie din pamintu cu izvoara…pruncu cela de pesedist numa dupa fete umbla si nu stie el cine ce face in sat

de fane la 22 May 2016 - 11:37

vad ca pt. unii este mai important ce firma escaveaza,,,, NU PENTRU CINE ESCAVEAZA !!!!!!! IAR REFERITOR LE IZVOARE vad din poze ca exista pe suprafata escavata

de cucu la 22 May 2016 - 12:28

important este a cui este terenul pe care se fac lucrarile si daca are autorizatie. restul sunt povesti. dar cam aproape lipite sunt cele 2 lacuri unu de altul

de Horia Mărieș la 22 May 2016 - 19:20

@fane: Încă vezi bine că pt. “unii” este mai important ce firmă excavează. Doar că acei “unii” au un nume și un prenume, spre deosebire de dumneata care n-ai și care te ascunzi ca și un laș josnic după aliasul “fane”.

La inșiruirea de intrebări (este drept, cam neordonată) pusă de “unii”, cel puțin un răspuns posibil putea fi și “pentru cine se excavează”, asta dacă cel care chiar știe să răspundă la intrebări, posedă cel puțin doi neuroni in bună stare de funcționare și dacă nu o dă “cotită”, adică nu pasează pisica prin ricoșeu de la mantinelă..

@cucu. Se știe al cui este terenul pe care se fac lucrările:
Conform înscrisurilor din Cartea Funciară Carei din data 18 ianuarie 1947, (C.F. fiind singurul înscris prin care se certifică dreptul de proprietate asupra unui imobil), este mai mult ca sigur, că, în mod similar ca și în cazul pășunii comunale Ianculești, terenul respectiv se află în proprietatea tabulară a STATULUI ROMÂN, cu drept de folosință (uzufruct), dobândit prin Lege, în favoarea COLONIEI IANCULEȘTI.

de Barnot la 23 May 2016 - 10:45

@Horia Mărieș. Este total fals, nu stiu de unde le scoateti astea daca nu stiti. Terenul situat intre digul de la balta Ianculesti si drumul Tiream-Vezendiu este PRIVAT. De aceea se executa lucrari iar daca chiar var interesa si nu ati comenta numa pe aici puteti obtine informatiile astea foarte usor. Defapt toata lumea stie doar voi cativa comentati pe aici in loc sa va faceti treaba prin casa.

de john la 23 May 2016 - 11:27

ei ei ei da repede sariti cand cineva are spirit civic. Fiecare e interesat ce se intampla in jurul lui si daca nu e nimic de ascuns atunci de ce va deranjeaza? Daca stiti ceva concret de ce nu postati pur si simplu in loc sa va luati de ceiu care au curajul sa isi exprime parerea? Ati gresit locul daca credeti ca aici este primaria Carei care terorizeaza pe oricine are ceva de spus. si daca tot esti asas informat ia spune tu fratele meu alb de cand a fost cumparata acea portiune de teren si de la cine anume ? Ca mai stim noi cum e in Carei unde terenul din centru l orasului unde sunt legume fructe a fost vandut de primarie catre consilierul brem pe nimica si acum a ajuns sa fie teren privat in mijlocul orasului. De asta vreti voi un Carei pasnic ca sa nu se auda ce afaceri invartiti cu ce nu e al vostru?

de VALY la 23 May 2016 - 13:15

Lui BREM,i s-au platit si sutele de milioane tot de catre Primarie, pe care le-a tepuit de la echipa Victoria,ca doar a fost facuta public lista Curtii de Conturi.Asa ca terenul din centru e mizilic pe langa altele…Da ,vorba aia :cine nu e cu noi e impotriva noastra..da,vine el bumerangul..e pe drum !

de ALEGATOR la 23 May 2016 - 15:02

Oare care sunt nevoile Inculestenilor ???
Avand in vedere ca majoritatea locuitorilor sunt asistati social – puturosi (bineinteles cu contributia unei doamne cu casa galbena la intrare in sat pe partea stanga) aceste persoane au nevoie de carciuma si de locuri de pescuit.
D-ul Ciuta se zbate sa faca camin culturar , dar acesti asistati social- puturosi nu au nevoie , mai degraba are nevoie d-na Ciuta .
Daca d-ul Ciuta vrea sa-i ajute pe acesti asistati social – puturosi ar face bine sa-i integreze in campul muncii , ca in ziua de azi nu se poate fara munca, disciplina , sacrificiu.
Dl Ciuta sa reabiliteze caminul culturar cu maretiale cumparate din banii statului si manopera sa fie cu truda oamenilor , atunci o sa se vada daca au nevoie sau nu de camin culturar.
In concluzie este nevoie de o balta de pescuit ca acesti asistati social – puturosi sa aiba posibilitatea sa se mute de la soare la umbra.

de ALEGATOR la 23 May 2016 - 15:05

Am uitat
Pt d-na Ciuta
Acesti asistati social- puturosi nu sunt platitori de taxe ei sunt consumatori de taxe.

In alta ordine de idei o felicit pe d-na Ciuta pt participatea de la Cluj( nu e putin lucru )

de Horia Mărieș la 23 May 2016 - 15:08

@Barnot la 23 May 2016 – 10:45

POSIBIL ca terenul pe care se excavează să fie privat. Astept să dovediti acest lucru cu un extras de Carte Funciară Carei.
Dacă informatiile se obțin foarte ușor, așa cum băsadiți dvs. eu unul am răbdare și pot aștepta ca să le dați publicității.

Rog frumos, devoalați și al cui a fost terenul respectiv, înainte ca el să devie privat. Exista o gașcă ianculeșteni escroci care a fost reîmproprietărită ILEGAL de dășteptul de Kovács și comisia lui de fond funciar cu teren din păsunea comunală Ianculești. Ei au avut teren arabil înainte de colectivizare, dar Kovács le-a dat păsune, lucru TOTAL ILEGAL
Despre un astfel de caz este vorba????

Ar fi fost totuși relativ ușor să înțelegeți ce am scris, dacă ați cunoaște ceva ma bine limba română. Este adevărat că am scris “…este mai mult ca sigur, că, în mod similar ca și în cazul pășunii comunale Ianculești, terenul respectiv se află în proprietatea tabulară a STATULUI ROMÂN, cu drept de folosință (uzufruct), dobândit prin Lege, în favoarea COLONIEI IANCULEȘTI.” dar asta nu înseamnă totuși o certitudine absolută, 100%, indiscutabilă. Este mai mult o deducție logică, o bănuială, o presupunere.

Dacă am greșit cumva cu presupunerea mea, îmi cer scuze și o să mă duc imediat “sá-mi fac treaba prin casá”.

Iar dumneata, fă mătăluță bine si ínscrie-te repejor în clasa I-a din nou, poate că va reuși de data asta învățătoarea să te învee pe parcursul întregului ciclu primar (patru ani), cum se srie corect în țara asta: “dacă chiar var interesa”. Nu sunt de loc convins că va reuși, dar matale poți totuși să încerci.

Nota bene: în această discuție amabilă, nu a fost vorba de Kalcium-oxid adică de “MÉSZ” (“VAR” ín limba română).

de Raul la 23 May 2016 - 15:27

daca pentru alegator sau alegatoare ascunsa asistati sociali puturosi inseamna pensionari pe caz de boala atunci sa stiti ca in aceasta grupa se incadreaza si nevasta primarului si sotul celei care sta in casa galbena din capul satului. Dvs aveti vreo meserie inafara de arunca injurii unor sateni cinstiti? Sau daca faceti parte din grupul de favoriti aruncati cu noroi in toti ceilalti. Aveti cumva vreo dovada ca orasanul sau orasanca care sunteti este mai presus de taranul din Ianculesti care ati fi surprins cat cotizeaza la bugetul local…Poate e doar o altă incitare pentru a dezbina comunitatea de moţi pe care o denigraţi cu atâta pasiune.

de ALEGATOR la 23 May 2016 - 16:01

Pt Raul
Este o diferenta intre injurii si o opinie personala.
Te rog fa o plimbare prin satele din jurul Careiului , uita te in curtile oamenilor si pe urma uita te si prin curtile ianculestenilor . Fa o statistica cate persoane din Ianculesti sunt apte de munca si au statut de pensionar pe caz de boala , adica asistat social – puturos. Nu ma deranjeaza daca faci publica rezultatele socotelilor tale .

de ALEGATOR la 23 May 2016 - 16:17

Pt Raul
Nu mi permit sa denigrez pe cineva ca eu nu sunt nici Ciuta nici Horea Maries.
Acest sat de pensionari pe caz de boala , adica asistati social – puturosi este consecinta actiunilor din trecut .

de claudiu la 23 May 2016 - 16:47

Tie nu ti-a semnat pentru pensie de handicapat doctorita din Ianculesti de esti asa frustrata cucoana? sau ai fi domn de la oras fara ocupatie si fara nume.
ianculesteni ar fi bine sa nu mai platiti impozitele la oras ca sa vada kovacs din ce mai da salarii si bonusuri…

de OPINIE la 23 May 2016 - 16:50

oare cum arata curtea alegatorului anonim.?..mare frica sa dai numele si strada pe care stai sa vedem cum arata la tine curtea si casa de la oras. de ce nu pui o poza sa vedem un exemplu de cum iti place tie sa arate o curte?

de Horia Mărieș la 23 May 2016 - 21:44

@de ALEGATOR la 23 May 2016 – 16:17

Ăla la care te referi, Horia Mărieș, este mai de pe la țară și nu știe multe.
Te bagă urgent și de-a dreptul în măta.

Sau, cine poate ști? Poate că ți se potrivește mult mai bine așa:
https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140

de Horia Mărieș la 23 May 2016 - 22:00

@Mugurel!

Tu pe ce cracă ai mai răsărit? Tot pe aia a primașului? :-)
Ca să știm!

de bandi la 23 May 2016 - 22:11

az igen ce va tremura ficatul cand auziti de cineva care spune adevarul drept pentru toate lumea! cei care acum conduc udmr au fost obisnuiti ca toate lumea sa tace si ei sa faca ce vrea ei si sa umple pentru ei buzunarele si ceilati sa moare de foame!
eu pentru domnu ciuta ilie dau votul si le van szar.. a tobbiek!

de Horia Mărieș la 24 May 2016 - 07:27

@Barnot : Nici nu ar fi o idee chiar atât de rea. Nu-i așa?

Academicianul Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, a primit sâmbătă, 21 mai, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu…… În discursul pe care l-a susţinut în cadrul festivităţii de decernare a distincţiei, Manolescu s-a arătat foarte îngrijorat de transformările negative care se petrec în ultima vreme în limba română şi de greşelile flagrante care sunt făcute de către politicieni şi şefi de instituţii. Nicolae Manolescu a propus înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru limbă: „Cred că puteam face o lege prin care să obligăm toate instituţiile de cultură sau de altă natură vorbitoare – televiziunile – să creeze un post pentru cineva care observă greşelile de exprimare, le corectează şi le pune în gura crainicilor şi a comentatorilor formula corectă. Vă daţi seama câte locuri de muncă s-ar crea, mai ales că sunt atăţia în instituţii care nu au nicio treabă. Creăm nişte locuri de muncă extraordinare: supravegherea exprimării în limba română pe posturile naţionale şi locale. Este o idee. (…) fiindcă VAR = MÉSZ !

de ALEGATOR la 24 May 2016 - 08:26

Ce face Horia Maries pe lumea acesta ???
In afara de a scuipa cu venin in dreapta si in stanga , face umbra pamantului si invarte CACATUL mai face ceva pe lumea acesta ???

de careian la 24 May 2016 - 08:37

ceva concret ai de spus alegatorule? ne dam seama cum arata la tine in curte si casa dupa cum te exprimi…mai jos ca asistatii sociali cum le spui la pensionarii pe caz de boala din care face parte si nevasta primarului…toti sunteti una si va meritati unul pe altul.

de Ianculestean la 24 May 2016 - 09:30

Un simbure de adevar este in acesta discutie , sunt cativa pensionari pe caz de boala care sunt buni de munca in Ianculesti. Acest sat este incet condamnat la moarte , se tot raresc pensiile de refugiati cate tin satul si carciuna in picioare.

de motul la 24 May 2016 - 09:36

ce scris asemanntor ai cu ALEGATOR draga ianculestean….pana si virgulele sunt puse identic…..nu te mai chinui ca te dai de gol prea usor!

de Ianculestean la 24 May 2016 - 11:50

Multi vad dar putinii pricep
Oare motii din Ianculesti nu se pot reprofila ? Nu pot invata de a reconditiona case vechi traditionale ? A face culturi bio , rosii cu gust ca la bunica , etc etc Bunicutele din sat mai stiu a coase ii traditionale unicate
Unde este initiativa privata ??
Eu vad un sat cu un potential dar nu se munceste si nu se stiu pune in valoare
Iubesc taranii , viata de la tara , oamenii simpli , frumosi , inimosi sunt impotriva puturosilor .
Din pacate unii moti vad pana in varful nasului si cand spui ceva sar ca arsii
” vai vai vreti sa ne dezbinati ”
Stati uniti in cuget si simtiri , dar fara munca nu se poate

de Horia Mărieș la 24 May 2016 - 12:10

@ALEGATOR la 24 May 2016 – 08:26

Face și el ce poate. Dar în mod cert, pe mataluță te bagă tot acolo.
Chiar de mai multe ori pe zi, dacă situația incurcată pe plan internațional o impune.

de motul la 24 May 2016 - 13:56

alegatorul zis ianculestean se face ca nu pricepe si tot baga zazanie intre motii din Ianculesti! ai fii neam cu tulnicareasa care face campanie pt pres de la udmr carai. piei deacii necuratule!
mai bine meri si iti fa curat la tine in casa alegatorule ce te dai ianculestean si dai indicatii de parca ai fi nea ceasca!

de Ianculestean la 24 May 2016 - 14:51

ma , da tu stii cine sunt eu ???

de Ianculestean la 24 May 2016 - 14:52

is vecini tau , maaaa

de geo la 24 May 2016 - 16:16

lasati omu de la ianculesti ca e suparat ca nu a primit pensie de la doctorita satului si se razbuna pe sat ca ala din poveste.

Lasati un comentariu