Premianţii concursului de creaţie Balla-Fenyi

• publicat la: 26 mai 2016
Premianţii concursului de creaţie Balla-Fenyi

Biblioteca Municipală Carei și Direcția de Cultură a Municipiului Carei au organizat a VI-a ediție a Concursului de creație literară „BALLA-FÉNYI”. Concursul s-a adresat tinerilor autori de poezie sau proză scurtă din instituțiile de învăţământ careiene și din localitățile din împrejurimi, atât pentru secția română cât și pentru cea maghiară, pe două grupe de vârstă: gimnaziu și liceu. În urma jurizării lucrărilor, la grupa de vârstă gimnaziu, secțiunea poezie, Gozner Alexandra Ioana s-a clasat pe locul I, Onodi Blanka Beatrix a obținut locul II, iar Mureșanu Teodora, locul III.

La aceeași grupă de vârstă, tot la secțiunea poezie, dar în limba maghiară, Tihanyi Amanda a obținut locul I. Lieb Denisa a primit mențiune, iar acuarela ce a decorat poezia Izabelei Veres i-a adus acesteia un premiu special.

La secțiunea proză, grupa de vârstă gimnaziu, secția română, pe primele trei locuri s-au clasat: Emilia Berciu (locul I), Denisa Han (locul II) și Denisa Pop (locul III).  La secția maghiară locul I a fost ocupat de Tihanyi Amanda care a surprins plăcut cu creațiile sale atât în proză, cât și în versuri.

La grupa de vârstă dedicată liceenilor, la poezie, secția română, a luat locul I Farkas Ana Maria, iar la secțiunea proză cei mai inspirați au fost Patricia Anamaria Cociorvă (locul I), Mark Gârbovan (locul II) și, din nou Farkas Ana Maria (locul III).

Au fost răsplătiți cu diplome de participare elevii: Iulia Șuth, Carla Șuth, Bianca Onodi și Rafael Zdroba.

Lasati un comentariu