Luni începe bacalaureatul

• publicat la: 12 iunie 2016
Luni începe bacalaureatul

Aproximativ 137.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru susținerea examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2016, care începe luni cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, în vederea susținerii examenului național de Bacalaureat din această sesiune s-au înscris 137.344 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 114.993 de candidați (71,23%) provin din promoția curentă, iar 22.351 de candidați (28,77%) din seriile anterioare.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2016 debutează luni cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), arată sursa citată.

„Testarea se va desfășura pe durata a trei zile, în perioada 13-15 iunie, iar în intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Săptămâna viitoare, între 21 și 24 iunie, se va desfășura evaluarea competențelor digitale (proba D), arată Agerpres. Probele orale se încheie cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), programată între 27 iunie și 1 iulie”, mai precizează MENCȘ.

Candidatul care la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susținut proba, menționează MENCȘ.

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat din această sesiune vor începe luni, 4 iulie, cu examenul la Limba și literatura română (proba E)a).

MENCȘ reamintește faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, condițiile referitoare la susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

Potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), în anul școlar 2015-2016 există înregistrați 161.448 de elevi în anii terminali de liceu (clasele a XII-a zi și a XIII-a), mai precizează sursa citată.

sursa romanialibera.ro

În mun.Carei, competenţele se dau la fiecare instituţie liceală de învăţământ iar probele scrise vor avea loc la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu  care este singurul centru de examinare din oraş.

Lasati un comentariu