Marea Britanie a votat pentru ieşirea din UE

• publicat la: 24 iunie 2016
Marea Britanie a votat pentru ieşirea din UE

46,5 milioane de britanici cu drept de vot au fost chemati joi la urne pentru a decide daca mai vor   sa ramana in UE.  Raspunsul a fost unul masiv, inregistrandu-se, dupa mai toate estimarile, o prezenta record.

51,9% dintre britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE, conform rezultatelor după numărarea voturilor din 319 circumscripţii, din totalul de 382.

Rezultatul final va fi anuntat vineri dimineata.  Ziua votului a fost marcata de furtuni violente si inundatii in zona Londrei, dar si in sud-estul Angliei. Cu toate acestea, umorul britanic nu s-a lasat umbrit si Internetul a fost umplut cu poze care infatiseaza cainii care-si asteapta stapanii sa iasa de la vot si povesti conform carora pixurile cu care se voteaza ar fi “aranjate” astfel incat sa iasa un anumit rezultat.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel, care este și ministru al Economiei, a afirmat vineri că „este o zi proastă pentru Europa”, după ce britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, potrivit rezultatelor parțiale, transmite Reuters.

„La naiba! O zi proastă pentru Europa”, a scris, pe contul său oficial de Twitter, Sigmar Gabriel.

Lira sterlină a înregistrat o depreciere semnificativă în raport cu dolarul, în cursul nopţii, iar indicele FTSE a scăzut cu 2% în contextul incertitudinii privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Lasati un comentariu