„Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din Marea Britanie să plece înapoi în România”

• publicat la: 26 septembrie 2017
„Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din Marea Britanie să plece înapoi în România”

Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din Marea Britanie să plece înapoi în România”, afirmă, la Bucureşti, ministrul britanic de externe, Boris Johnson.

Într-un interviu acordat agenţiei Agerpres, Boris Johnson, aflat într-o scurtă vizită la București, a spus că românii din Marea Britanie nu ar trebui să fie deloc îngrijorați în legătură cu situația lor după Brexit.

Ei sunt membri „extrem de valoroși ai societății noastre” și „am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România„, a spus ministrul britanic de externe.

Boris Johnson a mai afirmat că, după ieșirea din blocul comunitar, Regatul Unit va rămâne deschis „pentru persoanele cu talent, ambiție și hotărâre”, dar își va controla singur sistemul de imigrație.

“Nu am mai fost în România de mulți ani. Dar mă bucur foarte mult să fiu aici. Mă aflu aici pentru că am vrut să vin direct de la discursul de la Florența al prim-ministrului (Theresa May — n.r.), în care a explicat ce vrea să facă. După Brexit, vrem să protejăm drepturile românilor în Marea Britanie. Să garantăm aceste drepturi. Și să ne asigurăm că sunt garantate de instanțele din Regatul Unit. Însă aceste instanțe vor putea de asemenea să fie atente la jurisprudența, la dreptul Curții Europene de Justiție. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că cetățenii români din Regatul Unit se simt în siguranță”, a adăugat el.

sursa radiocluj.ro

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Lasati un comentariu