Stenograma ruşinii. Iată cine sunt cei care îi apără pe primarii corupți

• publicat la: 21 June 2016
Stenograma ruşinii. Iată cine sunt cei care îi apără pe primarii corupți

Nici nu s-a stins bine ecoul scandalului legat de cohorta primarilor condamnaţi definitiv, trimişi în judecată, cercetaţi sau urmăriţi penal care au fost aleşi pe 5 iunie, că parlamentarii s-au şi grăbit să ”rezolve” problema. Dar nu pentru a împiedica personaje certate cu legea să ajungă sau să rămână în administraţia locală, ci pentru a-i proteja mai bine pe certaţii cu legea, consemnează cotidianul.ro.

În contextul unui tsunami de iniţiative legislative şi de legi votate pe ultima sută de metri de cel mai numeros Parlament pe care l-a avut România vreodată, s-a strecurat aproape neobservată ştirea că Senatul a decis, pe 8 iunie, să respingă prin vot cererea de reexaminare a preşedintelui ţării privind Statutul aleşilor locali cu 82 de voturi “pentru”, 2 abţineri şi 27 de voturi “împotrivă”, menţinând astfel varianta iniţiatorilor potrivit căreia aleşii condamnaţi cu suspendare nu îşi vor pierde mandatul.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea alin. 2, art. 15 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali a fost iniţiată exact în urmă cu un an, pe 17 iunie 2015, într-o frăţie desăvârşită formată din 16 deputaţi: 6 de la PSD, 5 UDMR, 1 UNPR, 1 minorităţi, 1 independent (migrat la ALDE), acestora adăugându-li-se şi doi deputaţi PNL.

Ar mai fi existat o şansă pentru neintrarea în vigoare a aberaţiei dacă, până pe data de 14 iunie 2016, după trântirea cererii de reexaminare de către Senat, s-ar fi depus o sesizare, din partea contestatarilor din Parlament, la Curtea Constituţională. Nu s-a depus. Iar noua Lege a fost transmisă pe data de 14.06.2016 spre promulgare.

integral pe cotidianul.ro

Lasati un comentariu