11 medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

• publicat la: 25 iulie 2016
11 medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

Unsprezece medalii au fost obtinute de elevii romani la cea de-a XXIII-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada 2016, din Rusia, fiind premiati la toate cele patru probe ale concursului – Chimie, Matematica, Informatica si Fizica.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la Informatica, elevii romani au adus in tara o medalie de aur – Andrei Costin Oncescu, doua de argint – Alexandru Petrescu si Bogdan Cristian Cretu si o mentiune speciala -Laura Georgescu .

La Fizica, reprezentantii Romaniei s-au intors acasa cu doua medalii de argint, obtinute de Anca Dragulescu si Petru Cotrut, iar la Matematica lotul tarii noastre se mandreste cu o medalie de aur – Lenca Cuturela si una de argint – Andrei Ghigheci.

La ultima proba din competitie – Chimia – elevii romani au obtinut doua medalii de argint – Ana Leonescu si Tudor Cozma si una de bronz – Daniel Ungureanu.

“Un scurt bilant al editiei din acest an a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada arata ca elevii romani au castigat nu mai putin de 11 medalii si premii, dintre care doua de aur, sapte de argint, una de bronz si o mentiune speciala.

Cinci dintre elevii medaliati la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara sunt elevi  la Liceul International de Informatica. Este vorba de Anca Dragulescu, Laura Georgescu, Petru Cotrut, Lenca Cuturela si Daniel Ungureanu”, precizeaza comunicatul transmis de Lumina Institutii de Invatamant.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu