BAC 2016. Subiecte formulate greşit la fizică. Un profesor din Iași face acuzații grave

• publicat la: 10 July 2016
BAC 2016. Subiecte formulate greşit la fizică. Un profesor din Iași face acuzații grave

Potrivit a1.ro, Un profesor de fizică de la Colegiul Naţional din Iaşi susţine că unul dintre subiectele de la examenul de fizică de la Bacalaureat , proba la alegere, fizica, a fost formulat greşit.  Acesta susţine că elevii au fost induşi în eroare, precizând că a informat Inspectoratul Şcolar Iaşi despre acest lucru, care la rându-i a sesizat Ministerul Educaţiei, relatează news.ro.

Andu Ouatu, profesor de fizică la Colegiul Naţional din Iaşi, una dintre unităţile de elită din municipiu, a declarat presei că la subiectul II de la proba de fizică de la Bacalaureat s-a strecurat o greşeală în formularea enunţului.

El a explicat că la problema de electricitate, o tensiune dată între două puncte, A şi B, figura în enunţ ca pozitivă, respectiv plus 30, fără a se ţine cont că direcţia în care circula electricitatea era dinspre B către A, caz în care, potrivit profesorului ieşean, enunţul subiectului trebuie să fie cu minus 30.

El a mai afirmat că unii dintre elevii de la Colegiul Naţional din Iaşi au pierdut zeci de minute pentru a rezolva acest subiect.

El a precizat că subiectul este ”clar greşit” şi că nu înţelege de ce nu se recunoaşte acest lucru.

”Unii mi-au spus că mă bat degeaba cu sistemul. Da, mă bat. Să nu ne mai mirăm de ce pleacă tinerii buni din ţară”, a mai spus profesorul de fizică.

sursa a1.ro

Lasati un comentariu