GATA, A VENIT VREMEA!

• publicat la: 15 iulie 2016
GATA, A VENIT VREMEA!

Miercuri, 13 iulie 2016, consilierii UDMR din Consiliul Local Carei au votat împotriva introducerii pe ordinea de zi a proiectului depus de delegatul sătesc Ciprian Chiorean din Ianculeşti pentru organizarea celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Zilele Iancului.  Joc politic în favoarea PSD sau şovinism, motivul contează mai puţin când concluzia este aceiaşi.

La data de 24 februarie 2015, aceiaşi consilieri majoritari ai UDMR Carei au votat împotriva amplasării bustului lui Mihai Eminescu în mun.Carei.

La data de 29 septembrie 2014 a fost emisă o adresă de către Direcţia Judeţeană de Cultură Satu Mare prin care amplasarea busturilor româneşti în mun.Carei este  reglementată de…mentalităţile şi istoria locurilor numai în anumite perimetre, altele decât parcurile oraşului.

De pe ultima hartă a mun.Carei tipărită în anul 2013 lipseşte ca obiectiv istorico-turistic tocmai unul dintre simbolurile  oraşului şi anume Monumentul Ostaşului Român.

http://www.buletindecarei.ro/2013/09/primaria-carei-accepta-stergerea-monumentului-ostasului-roman-de-pe-harta-orasului.html

Admionistraţia UDMR a mun.Carei a refuzat constant aprobarea curăţirii mormintelor eroilor căzuţi în cel de-al doilea război mondial pentru apărarea pământului românesc şi a fost nevoie de intervenţia Buletin de Carei şi a Asociația Civică pentru Demnitate în Europa pentru restaurarea decenţei şi a  respectului memoriei eroilor noştri.

http://www.buletindecarei.ro/2014/10/se-face-dreptate-dupa-lupte-secularecimitirul-eroilor-din-carei-va-fi-curatat.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/mormintele-eroilor-romani-din-carei-si-asociatia-civica-pentru-demnitate-in-europa.html

Aniversarea lui Ionel Brătianu are loc  în mun.Carei cu bustul mobil pentru că nici amplasarea acestui bust nu este permisă.

Monumentul Ostaşului Român este înconjurat de tuia înalţi de peste 9 m pentru a nu fi vizibil celor care tranzitează mun.Carei.

Bustul Regelui Ferdinand a fost surghiunit într-un sens giratoriu pentru că în parcurile oraşului nu a fost primit. Reacţia vehementă a primarului UDMR la solicitarea amplasării acestuia în parcul castelului vizitat de Suveran împreună cu Regina Maria în mai 1919 nu lasă loc de interpretare greşită!

http://www.buletindecarei.ro/2014/06/regele-ferdinand-i-al-romaniei-batjocorit-de-primarul-udmr-ist-al-careiului.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/05/regele-ferdinand-batjocorit-de-primarul-careiului-alianta-impotriva-liberalilor-careieni.html

Zilele Culturale Maghiare Partium, eveniment ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediţie, vor avea avea loc în perioada 19-28 august în municipiul Satu Mare, au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, principalii organizatori.

Evenimentul are anul acesta un buget de 400.000 de lei, din care doar 25-30% reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean şi Consiliului Local Satu Mare, restul fiind din sponsorizări.

Concluziile le puteţi trage singuri.

Buletin de Carei vă redă  în continuare un material de la scriitorul şi poetul Laurian Stănchescu primit după aflarea veştii legate de mizeriile promovate de consilierii UDMR Carei în Consiliul Local.

cu acest jurământ am îmbrăcat și eu cămașa morții!

strigă Iancu din mormânt
să ‘nălțăm sfântul drapel
și pe Dumnezeu din cer
să-l aducem pe pământ

Doamne, am avut răbdare
dar de astăzi înainte
eu mă jur pe Duhul Tău
și pe morții din morminte

că nu-i lege ca să-l scape
nici în cer nici pe pământ
pe străinul care-mi calcă
în picioare Neamul Sfânt

Laurian Stănchescu

comentarii

de Flaviu la 16 iulie 2016 - 15:05

Nu ati invatat nimic? Peste 4 ani asa nu veti avea nici macar un consilier

de svetlana la 16 iulie 2016 - 17:28

amice, nu toti romanii se vand ca tine pe 2 arginti.Pentru unii mai exista inca lucruri mai de pret ca odele si slugarnicia fata de stapan. Daca stramosii ar fi gandit ca tine nici 1918 nu au mai fi existat si nici Romania.

de localnic la 16 iulie 2016 - 17:49

nu stiu cine este domnule flaviu dar nu consider ca trebuie ca romanii sa se rusineze ca sunt romani si nici ungurii ca sunt unguri si nici nemtii cxa sunt nemti. Exista anumite principii care ar trebui respectate. Vremea imperiului austroungar a apus demult daca nu sunteti la curent cu istoria ar trebui sa puneti mana pe o carte. Cu ce drept un grup de interese ce se afla la primaria Carei la conducere sa interzica un bust pentru Mihai Eminescu la Carei si un Festival de moti de la Ianculesti? Sunteti penibil cu politica pe care o promovati!

Lasati un comentariu