Un decedat plimbat între vămi

• publicat la: 30 July 2016
Un decedat plimbat între vămi

Fiica unui bărbat, care a murit pe drumul de întoarcere de la un spital din Germania, nu putea intra în ţară sâmbătă cu maşina în care se află trupul neînsufleţit al tatălui ei, transmite Antena 3.

Bărbatul, externat de către medicii germani, a murit în apropierea vămii, chiar în maşina cu care fiica sa îl aducea înapoi în ţară.

Fratele bărbatului a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că acesta a început să se simtă rău în apropiere de vama Nădlac și a decedat apoi, după ce au fost informate despre această situație atât autoritățile ungare, cât și cele române.

Deși inițial li s-a permis intrarea în țară, vameșii români i-au întors din drum, pe motiv că decesul bărbatului trebuie constatat de un medic legist. Ungurii au trimis un medic legist la fața locului care să constate decesul, însă familia bărbatului este deja pe teritoriu românesc și medicul din Ungaria nu are jurisdicție.

”Se pune problema când exact a fost decesul. Dar, asta e important acum?”, a spus bărbatul, după aproape cinci ore petrecute în mașină, în vamă, alături de bărbatul decedat, la temperaturi insuportabile.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu