Artă fotografică chineză la Carei

• publicat la: 12 octombrie 2016
Artă fotografică chineză la Carei

Ediția a patra a Festivalului Fotografiei Chineze în România organizat de Asociația ”Euro Foto Art”, sub patronajul Ministerului  Culturii și al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România a oferit posibilitatea organizării  în Carei, a unei expoziții de artă fotografică. De această dată pe simezele Castelului ”Károlyi” din Carei vor fi instalate fotografiile artistului fotograf Cai Shengxiang din China. Expoziția, organizată în parteneriat cu Fotoclubul ”Vasile Vénig László” din Carei, Muzeul Județean Satu Mare – Secția Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și China Foto Network Online,  cuprinde 42 de fotografii grupate în cele trei cicluri.

Ciclul intitulat ”Urmărirea umbrei” prezintă fotografii aeriene deosebite realizate despre diferite regiuni ale Chinei. Ciclul Festivalul ”Dragonului” prezintă imagini realizate în cadrul unui Festival tradițional din China. Cel de al treilea ciclu intitulat ”Nunta etnicilor Qiang” prezintă tradiții de nuntă a acestei minorități din China.

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1966 în provincia Fujian și este membru al Societății Fotografice din China (CPA). A început să fotografize sub formă autodidact din anul 1989.  Cu lucrările sale a  participat la o serie Saloane naționale și internaționale de artă fotografiă organizate în China, precum și în diferite țări ale lumii. Fotografia intitulată “Cow market” a obținut  premiul întâi la secțiunea  ”Viața de zi cu zi” la ediția a 58-a a concursului mondial de fotografie de presă 58th World Press.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 16 octombrie 2016, la ora 12:30, în sala de expoziții de la etajul Castelului ”Károlyi”, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de artistul fotograf Hágó Atilla, președintele Fotoclubul ”Vasile Vénig László” din Carei. Fotografiile expuse vor fi prezentate de artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP, președintele Asociația ”Euro Foto Art” și directorul Festivalului Fotografiei Chineze în România. Momentele muzicale vor fi susținute de artistul Thurzó Sándor József, din Oradea, care va interpreta mai multe piese din repertoriul chinez.

Expoziția artistului fotograf CAI Shengxiang va rămâne la dispoziția publicului până la data de 29 octombrie 2016.

 comunicat Directia de Cultura

 

Lasati un comentariu