Pensii de 100.000 lei lunar menționate de Ministrul Justiției

• publicat la: 6 octombrie 2016
Pensii de 100.000 lei lunar menționate de Ministrul Justiției

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mircea Aron, a declarat, joi, în cadrul şedinţei plenului CSM, că instituţia pe care o conduce va cere detalii suplimentare de la Casa Naţională de Pensii în ceea ce priveşte pensiile magistraţilor, notează mediafax.ro.

Solicitarea vine după ce preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, a acuzat-o pe Raluca Prună, ministrul Justiţiei, că a lansat în spaţiul public informaţii neverificate atunci când a vorbit de magistraţi care iau pensii de un miliard de lei vechi.

„Aş fi dorit să se fi vorbit transparent în Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu). Chiar şi pentru magistraţi pensionari acum trecuţi în avocatură – never mind venitul din avocatură. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toţi cei detaşaţi din altă localitate (inclusiv membrii CSM). Toate acestea sunt posibile pe temeiul forţării unor legi neriguros redactate. Care nu sunt impecabile, recunosc. Vezi toate guvernele până la acesta. Aş mai fi visat că memorandumul să vorbească despre efectele discreţionare ale legii penale – imunităţi şi ridicarea lor diferită în cazuri similare, pe limba celor necomplicaţi”, a transmis pe 21 septembrie pe pagina sa de Facebook  ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

sursa mediafax.ro

Lasati un comentariu