Un accident mortal și alte evenimente rutiere

• publicat la: 27 octombrie 2016
Un accident mortal și alte evenimente rutiere

În data de 27.10.a.c., la ora 11.15, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a fost sesizat despre producerea unui accident rutier pe DN 19.

La fața locului, polițiștii rutieri negreșteni au stabilit faptul că un conducător auto de 43 de ani din Negrești Oaș, conducând un autoturism spre Negrești Oaș, între localitățile Racșa și Vama, a pătruns pe contrasens și  a intrat în coliziune frontală  cu un autotren care circula din sens opus și care era condus de un bărbat de  44 de ani din județul Bacău.

Cu toate eforturile de resuscitare  depuse de echipajul SMURD la fața locului, conducătorul autoturismului a decedat.

Cercetările continuă   pentru stabilirea întregului complex de împrejurări în care s-a produs evenimentul rutier.  

Siguranța bunurilor tale depinde și de tine. Nu lăsa  bunuri în spaţii care nu prezintă  siguranţă. Montaţi la imobile sisteme performante de închidere  a uşilor şi ferestrelor. Polițiștii sătmăreni au identificat în cursul zilei de ieri, trei presupuși autori a unor infracțiuni rămase anterior cu autor necunoscut.

La data de 26.10.2016, polițiștii Secţiei Rurale Negrești Oaș, au identificat un bărbat de 35 de ani din Lazuri, bănuit de  spargerea unui lăcaș de cult.

În fapt, din cercetări a reieșit că în ziua de 17.10.2016, bărbatul ar fi pătruns în Biserica Ortodoxă din localitatea Prilog, prin forțarea unei uși laterale de acces, de unde a sustras banii aflați în cutia milei.

Cercetările continuă atât pentru administrarea întregului probatoriu cât și pentru recuperarea prejudiciului.

Polițiștii de investigații criminale din Tășnad, în colaborare cu cei de la Postul de poliție Săuca, au identificat principalul bănuit de furtul unei biciclete, în persoana unui bărbat de 27 de ani, din localitatea Cean, județul Satu Mare.

Acesta, în ziua de  21.10.2016, ar fi pătruns în curtea unui localnic din Blaja,  pe poarta închisă și neasigurată, de unde a sustras o bicicletă estimată la valoarea de 1200 lei.

Bunul sustras a fost recuperat și restituit persoanei vătămate iar  față de bănuit a fost dispusă continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Și polițiștii din Ardud au identificat, în cursul zilei de ieri, un bărbat de 43 de ani din localitate, pe care îl bănuiesc de comiterea unui furt.

Cercetările au relevat faptul că în data de  25.10.2016, în jurul orei 18.00, cel în cauză, sub pretextul că oferă spre vânzare mere, ar fi  pătruns în locuința unui vârstnic de 64 de ani din Ardud și profitând de neatenția acestuia, a sustras un portmoneu în care se aflau 500 lei și două carduri bancare.

Portmoneul și cardurile au fost recuperate, urmând ca cercetările să continue pentru stabilirea întregii activități infracționale și  pentru recuperarea prejudiciului.

Mandat de executare pus în aplicare de polițiști

În cursul zilei de ieri,  polițiștii sătmăreni din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în urma activităţilor specifice, au identificat pe raza  localităţii Petin un bărbat  de 37 ani din  localitate, pe numele căruia  Judecătoria Satu Mare  a  emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate  de un an şi 6 luni, pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

Cel în cauză îşi va executa pedeapsa în penitenciar.  

Pe parcursul zilei de 26.10.a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului.  

Astfel, au fost constatate două infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice și au  fost aplicate 155 sancţiuni contravenţionale în valoare de     25 555 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere,  în special pentru  neacordare de prioritate și pentru  neprezentarea în 24 de ore la organul de poliție, după implicarea celor în cauză în accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

Exemple:

În data de 26.10.2016, în jurul orei 00.50, poliţiştii Biroului Rutier Satu Mare  au indentificat pe strada Lucian Blaga din Satu Mare, un bărbat de 44 ani din Baba Novac, care conducea un autoturism deși consumase băuturi alcoolice.

Testul alcoolscop a relevat că acesta avea o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic în localitatea Acâş, un tânăr  de 24 ani, din Unimat, care conducea un autoturism pe DN19A, având o concentraţie alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat .

În ambele situaţii s-au întocmit dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului.

Lasati un comentariu