Bustul lui Avram Iancu din Carei este propus spre demolare

• publicat la: 17 noiembrie 2016
Bustul lui Avram Iancu din Carei  este propus spre demolare

Bustul lui AVRAM IANCU din municpiul Carei este propus încă de acum 3 ani spre a fi demolat și înlocuit cu un monument artistic la nivelul solului, înconjurat de arbori verzi  aidoma celor din jurul Monumentului Ostașului Român. Îmi asum fiecare literă și virgulă scrisă precum și cele afirmate în filmarea lui Andrei Păunescu din data de 7 noiembrie.  Afirmațiile lui Andrei Păunescu îi aparțin în totalitate și și le asumă. Ca artist  consacrat , Andrei Păunescu, lector universitar la una din universitățile din capitala  României, acesta se exprimă în mod elevat și nu la nivelul suburban al celor care îl denigrează!

Să îl învinuim pe Andrei Păunescu pentru faptul că nu toți au noțiunea cuvântului metaforă și nu cunosc subtilitățile și existența în limba română a cuvintelor cu sens figurat  este o exagerare.

Ca administrator al Buletin de Carei eu îmi asum doar ceea ce scriu și afirm personal, cu subiect și predicat!

Cei care mă consideră mincinoasă au acum ocazia să prezinte dovezi care să ateste falsul celor declarate de mine.

Repet încă o dată – bustul lui Avram Iancu din Carei se dorește a fi  dat jos împreună cu soclul pe care este așezat și înlocuit cu altul înconjurat de brazi și tuia.

Pentru cei care sunt deranjați de faptul că mă implic în organizarea manifestărilor   dedicate comemorării lui Avram Iancu și întreabă pe la colțuri ce legătură am eu cu moții le răspund că prima legătură este cea că aparținem aceluiași neam românesc.

Sper că  nu e nevoie să dovedesc că  Avram Iancu a fost român din Munții Apuseni. Dar ce  este mai puțin cunoscut este faptul că Avram Iancu a fost și un vizionar și a știut că  după încetarea luptelor de pe câmpul de bătălie, Cultura  va fi cea care va  duce la  progresul şi propăşirea neamului său românesc!

Primul care a avut ideea înfiinţării unei Societăţi literare a românilor a fost Avram Iancu şi  împreună cu Axente Sever şi Simion Bărnuţiu au propus înfiinţarea ei încă din 1852.   Aşa a luat  naştere Asociaţiunea Culturală   ASTRA, „pentru a pune la lucru naţiunea română pe câmpul nesfârşit al culturii”  …

http://www.buletindecarei.ro/2015/09/la-comemorarea-lui-avram-iancu-careiul-a-devenit-capitala-motilor-de-campie.html

Linșajul mediatic declanșat împotriva mea de presa din jurul primarului Kovacs  are legătură și cu campania electorală  din perioada în care ne aflăm.

Mânat de o foame de imagine  motivată de frustrarea de a nu putea dovedi  cele consemnate de Buletin de Carei, primarul Kovacs  plătește din banii careienilor mai  mulți  ,,comunicatori,,  care să îl coloreze în roz. Cei doi consilieri personali de pe statul de plată al Primăriei la care are dreptul  sunt doi redactori din presa maghiară. Aceștia sunt  și la ora actuală activi în presa pe care o conduc  concomitent cu statutul de consilieri personali ai primarului Kovacs.

Andrei  Păunescu nu este singura personalitate românească  invitată de către  mine la Carei  și totuși cei care acum încearcă să își facă reclamă gratuită promovând minciuni la fel de gratuite  nu au reacționat  la fel de agresiv.

Am avut ca invitați la Simpozionul din 15 mai 2015  organizat de ASTRA Carei şi închinat primului președinte al ASTRA,   Mitropolitul Andrei Șaguna, distinse şi remarcabile personalităţi dintre care îi amintesc pe  Mitropolitul  Clujului și al Feleacului, ÎPS Andrei, pe PS  Iustin Sigheteanul, pe prefectul dr. Eugeniu Avram, pe acad. Emil  Burzo, președintele Filialei Transilvania  a Academiei Române, cel mai mare fizician român din ultimii 150 de ani, pe acad. Marius Porumb, director al Institutului de Arheologie şi Artă Cluj Napoca, pe prof.univ.dr. Ioan Condor, fost președinte al Curții de Conturi a României, președinte al societății Avram Iancu filiala București, pe istoricul dr. Vasile Lechințan, pe dr.Ioan Lăcătușu, directorul Centrului European de Studii Covasna-Harghita din Sfântu Gheorghe și membru în  comitetul director al  societăţii civile a românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, dr. Teodor Ardelean director al Bibliotecii Județene Maramureș.

http://www.buletindecarei.ro/2015/05/ips-andrei-andreicut-parintele-mitropolit-si-ps-iustin-sigheteanul-au-devenit-membrii-de-onoare-ai-despartamantului-astra-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/05/momente-de-mare-si-aleasa-sarbatoare-la-carei-ips-andrei-andreicut-si-ps-iustin-sigheteanul-in-mijlocul-careienilor.html

 Toți acești invitați au  remarcat  faptul că Monumentul Ostașului Român este înconjurat de tuia de peste 9 m înalțime, că nu au  fost salutați  de nimeni din conducerea  municipiului Carei  deși atât Primăria cât și CL au primit invitații la manifestare. Au mai sosit în Carei, la invitația ASTRA Carei,   și acad. Dan Munteanu,  nepotul dascălului Gheorghe Pteancu  Cetăţean de Onoare al oraşului Carei, decorat cu Steaua României în rang de cavaler, deţinător al titlului de Membru Onorar al învăţământului primar , membru pe viaţă al ASTRA, cu ocazia simpozionului organizat la aniversarea a 160 de ani de la nasterea sa.

http://www.buletindecarei.ro/2015/10/nume-sonore-la-simpozionul-omagial-george-pteancu-de-la-carei-sub-egida-astra.html

Și acea manifestare a fost una patriotică  în care cei prezenti  și-au   afirmat dragostea de neam și țară  si regretul că aceste personalități  locale nu sunt apreciate de actuala  administrație locală.  Evenimentele  nu a fost nici măcar menționate  de cei care acum încearcă să  își facă ori reclamă gratuită  ori campanie electorală prin scandal și minciuni .

MINCIÚNĂ, minciuni, s. f. 1. Afirmație prin care se denaturează în mod deliberat adevărul; neadevăr. ◊ Expr. A da (sau a face) (pe cineva) de minciună sau a prinde (pe cineva) cu minciuna = a dovedi că cineva a spus un neadevăr.

Vă  aștept dragi comunicatori legați de administrația locală careiană care mă acuzați de minciună să veniți cu dovezi concrete care să demonstreze că mint. Prezentați dovezi care să ateste că adminstrația Kovacs nu dorește demolarea ansamblului pe care este bustul lui AVRAM IANCU și nu dorește să  îl înlocuiască cu un monument la nivelul solului în mijlocul unui spațiu verde  pe locul  platoului  pe care desfășurăm activitățile de comemorare a eroului nostru național.

Vom compara apoi dovezile voastre cu documentele oficiale pe care le dețin. Curaj!

Daniela Ciută

comentarii

de Avram la 17 noiembrie 2016 - 11:23

Daca se atinge de „AVRAM IANCU „va fi demolat el cu toata cloaca care-l inconjoara

de erik la 17 noiembrie 2016 - 11:29

relax ca deja urbanismul a cerut su a primit deja separare de teren de pe domeniul public de la piata avram iancu

de Horia Mărieș la 17 noiembrie 2016 - 13:19

Breaking News.
Careianul / 6 minute ago / „Cea mai operativă ședință a Consiliului Local Carei din acest mandat….Trebuie remarcat faptul că în cadrul ședinței extraordinare de azi nu s-a vorbit deloc în șoaptă, fapt remarcat de președintele de ședință, consilierul local Ioan Oneț.” Alt pupincurist.

de Horia Mărieș la 17 noiembrie 2016 - 16:51

P.S. Am urmărit cu suficientă atenție desfășurarea ședinței C.L. de azi

https://www.facebook.com/PrimariaCarei/videos/1827339414154320/

De dragul adevărului, trebuie să recunosc că eu unul nu l-am auzit pe consilierul local Ioan Oneț făcând vreo remarcă despre „vorbitul în șoaptă”.

Inseamnă că avem de-a face din nou cu o fumigenă mincinoasă, josnică, tendențioasă, scornită din burtă de münchasenistul fin si sas, în scopul cimentării tradiționalei prietenii româno-maghiare existentă pe meleagurile careiene. Nu, el (adică dânsul, finul, sasul) nu incitá, este curat ca Albă ca Zăpada. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute!

In plus, poate să mă și contrazică, afirmând, de exemplu, că Ioan Oneț a făcut remarca cu „vorbitul în șoaptă” în timp ce erau amândoi la budă și își țineau unul altuia de urât. Pot să-l contrazic pe sas? Nu pot și nici nu indrăznesc să o fac fiindcă mă acționează mintenaș în justiție. Are și metehne, apucături din astea.

de sany la 24 noiembrie 2016 - 09:17

Numai circ facetiii da nu sesizării autoritățile care pot face lumină în mai multe cazuriii….sesizătii dna-u numai mai scrierii acelesii mizeriiii zi de zi sau hai sa ieșim în stradă să iii facem o vizita primarului să vedem care este adevaruu

de Buletin de Carei la 24 noiembrie 2016 - 12:52

Felcitari pentru exemplu si pentru atitudine. Se demonstrează astfel ca daca se vrea se poate!

Raspunsuri

Lasati un comentariu