Bustul Eroului Naţional Avram Iancu din Carei este deteriorat şi denigrat

• publicat la: 1 martie 2017
Bustul Eroului Naţional Avram Iancu din Carei este deteriorat şi denigrat

Pe unul din grupurile de discuţii de pe pagina de socializare apare o imagine cu bustul lui Avram Iancu pângărit. Imaginea a fost luată din articolul Buletin de Carei în care semnalam batjocorirea acestuia fără ca Poliţia Locală să depisteze autorul deşi are camere de supraveghere video în zonă.

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/bustul-lui-avram-iancu-batjocorit-la-carei-orasul-impartit-oficial-in-perimetre-etnice.html

Ca de obiecei, un grup radical se arată deranjat de tot ce este simbol românesc nu şi de abuzurile administraţiei locale.

Mai mult , ei sunt cei care lansează acuzaţii de rasism în condiţiile în care oraşul Carei este împărţit în perimetre etnice  iar primarul incită la  discriminare  prin publicaţiile de limbă maghiară ale celor doi consilieri ai săi angajaţi la Primărie şi plătiţi din banii careienilor.

Toată această campanie este însă menită să ascundă ingineriile financiare ale administraţiei Kovacs atât la obiectivele  cu finanţare europeană cât şi la cele cu finanţare locală. Când nu au argumente în faţa  unui dialog civilizat trec  la comentarii în limba maghiară cu caracter jignitor.

Bustul lui Avram Iancu declarat Erou Naţional, amplasat în faţa  bisericii ortodoxe este propus spre demolare sub  motivaţia modernizării zonei cu sprijinul aliaţilor  români ai primarului Kovacs. Nici până la această dară nu a fost dovedit faptul că afirmaţia este mincinoasă aşa cum a scris toată presa  aservită primarului.

Recomandăm comentatorilor câteodată isterici să consulte dicţionarul înainte de a folosi cuvântul rasist şi să ia la cunoştinţă de acţiunile xenofobe ale primarului la adresa în special a românilor din satul Ianculeşti cărora le refuză până şi dreptul la Cămin Cultural. Pentru reabilitarea Monumentului Ostaşului Român nu a fost alocat nici un leu , nici pentru reabilitare bust Simion Bărnuţiu nici pentru reabilitare bust Erou Naţional Avram Iancu. Dar a fost alocat sprijin financiar pentru realizare bust grof Karolyi.

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/avram-iancu-eroul-national-al-ardelenilor-sta-la-carei-pe-un-soclu-deteriorat.html

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu