Mihai Viteazu ținut în beznă

• publicat la: 16 noiembrie 2016
Mihai Viteazu ținut în beznă

Aflăm că și grupul statuar al lui Mihai Viteazu din Sfântu-Gheorghe deranjează. Acesta este ținut în beznă totală iar pentru împiedicarea vizibilității sale se pregătește o construcție  de către adminisrtrația locală.

Piața Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, în centrul căreia se află grupul statuar Mihai Viteazul, simbol al națiunii române, este menținută în beznă totală de către primarul UDMR al municipiului Sfântu Gheorghe se arată în materialul semnat de Dan Tănasă.

Primăria a amplasat în centrul orașului  un aparat electronic pentru informarea turiștilor care vizitează municipiul. Turiștii sunt astfel informați cu privire la diferite obiective turistice din oraș. Din păcate, descrierea grupului statuar Mihai Viteazul este una batjocoritoare la adresa voievodului român. Rolul lui Mihai Viteazul în istoria românilor este ridiculizat iar voievodul român este chiar batjocorit, fiind catalogat drept un profitor (detalii aici).

Menționăm că voievodul Mihai Viteazul a poposit și pe meleaguri sătmărene  instalându-și tabăra în  anul 1601, la Moftin, de unde venea în Carei  pentru a-și   aduna provizii de hrană  pentru armata sa.

 

Buletin de Carei

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu