Comasare, comasare dar să ştim şi noi….

• publicat la: 4 December 2016
Comasare, comasare dar să ştim şi noi….

La  o săptămână de la şedinţa ce a avut loc  la Primăria Carei si la care  au participat directorii liceelor careiene şi inspectorul general şcolar Călin Durlă încă nu a fost făcută publică  agenda discuţiilor. Nici măcar în şoaptă nu s-a  făcut cunoscută  discuţia despre comasarea dorită de primarul Kovacs de ani de zile.

Dacă la orice vizită a vreunei delegaţii la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu sau în sălile castelului redacţia Primăria Carei este prezentă şi comunică subiectele e oficiale abordate, vizita inspectorului general la primăria Carei a rămas un mister pentru cititorii careieni interesaţi de soarta învăţământului careian.

Purtătorul de cuvânt al ISJ a confirmat vizita de la primăria Carei a inspectorului general aşa că nu putem fi acuzati de dezinformare cum procedează de obicei redactia primăria Carei când vrea să abată atentia de la problemele  tabu.

Ce mai   pregătiţi pentru careieni domnule primar Kovacs? La ce umilinţe veti mai supune  copii românilor care deja nu au clase în limba lor maternă, limba ţării în care trăim,   dacă aleg ca viitoare meserie  cea de ospătar, vânzător, tapiter, plăpumar, electronist  sau sudor?  Sî înţelegem că în locurile de muncă cu aceste  specializări nu se va mai vorbi limba română în viitor? De aceea doriţi autonomie pentru Transilvania, ca să revenim la episodul istoric 1940-1944  sau cel de dinainte de 1918?

Aveţi doi redactori  activi în presa scrisă angajaţi la primăria Carei  ca si consilieri personali ai dvs si mai aveţi un fin la fel de activ în presă dar nu aţi dat publicităţii nici un subiect din cele discutate în cursul zilei de luni 28 noiembrie 2016. Mai plătiti din banii careienilor   şi  alţi redactori PFA deci nu vă puteţi plânge de lipsă de personal calificat.

Şcolile ,,Vasile Lucaciu,,   şi Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu,, au fost total neglijate în mandatele dvs, geamurile de aici fiind adevărate piese de muzeu  iar Sala Festivă de la Colegiul ce poartă numele preşedintelui Consiliului  Dirigent, Iuliu Maniu  este în situatia Căminului Cultural din Ianculesti lăsat intenţionat  să se degradeze.

…aşa arăta Sala Prefecturii, actualul Colegiu Maniu, în anul 1924…

2016

In timp ce liceul unde este director consilierul judeţean subordonat politic dvs beneficiază de fonduri inclusiv pentru protocol şi mai ales de vizite constante ale domniei voastre, celelalte şcoli au rămas de căruţă cum se spune, din lipsă de sustinere atât cu proiecte cât şi cu sprijin financiar .

Buletin de Carei vă adresează rugămintea de a face publice intenţiile dvs în ce priveşte   creionarea numărului de şcoli gimnaziale şi licee precum şi conducerea acestora, precum şi situaţia reală a numărului rromilor din Carei.  Buletin de Carei atrage  atenţia că la ora actuală potrivit datelor recensământului din 2011,  avem  doar  un  număr de 462 rromi,  cu 30 mai multi decât cei înregistraţi în sistemul de învăţământ careian potrivit unei informări a Direcţiei de Invăţământ din subordinea primăriei Carei.

Să fie orfani aproape toţi elevii rromi , adică doar 30 au câte un părinte sau sunt înscrişi în învăţământul primar şi adulţii?

Până la urmă  pe cine cu cine doriţi să comasaţi?

Buletin de Carei

 

comentarii

de dorel la 5 December 2016 - 10:31

jeno kovacs ai uitat cand nu aveai nici bani de paine si casa era sub sechestru pentru datoriile neplatite si cand te milogeai de toti pentru bani imprumut? acum te crezi cel mai tare din parcare ca ai pus mana pe banii orasului cu lajos impreuna si vrei sa distrugi tot ce altii au construit inaintea ta. crezi ca poti sa iti bati joc etern de noi?

de sexi la 5 December 2016 - 20:26

ce mai gasca de brotaci

Lasati un comentariu