Se caută directori de şcoală la Carei. Comasarea, un subiect tabu

• publicat la: 4 ianuarie 2017
Se caută directori de şcoală la Carei. Comasarea, un subiect tabu

Concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar s-a încheiat oficial după soluţionarea tuturor contestaţiilor. Rezultatele finale  au fost evaluate de către consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean. În urma validării rezultatelor finale au rămas vacante un număr de 47 de funcţii de director şi 25 de funcţii de director adjunct.

Din totalul posturilor vacante, Inspectoratul Şcolar Judeţean  Satu Mare a numit prin detaşare 41 de directori şi directori adjuncţi.

În municipiul Carei au rămas vacante posturile de directori de la Şcoala Gimnazială nr.1 şi 3, la Şcoala ,,Vasile Lucaciu,,  fiind desemnată şi validată prof.Ramona Maxim.

În urma concursului din data de 12 octombrie 2016 , şcolile gimnaziale careiene au rămas fără directori deoarece nici măcar unul dintre aceştia nu a trecut de proba scrisă tip grilă. Întâmplarea face ca cei  respinşi să fie directori la şcolile gimnaziale  dorite a fi comasate de către primar. Dacă ar fi să dăm crezare unor surse  care au participat ca personal auxiliar la concursul pentru directori am putea crede că a existat un fel de …,,înţelegere,,   deoarece  lucrările candidaţilor de la Carei au fost corectate separat, după o pauză de 2 ore .

Cert este că la ora actuală, niciuna dintre Şcolile Gimnaziale nr. 1 şi 3 nu au  directori. Cei care doresc să ocupe aceste posturi nu mai au dreptul iar cei care ar avea dreptul nu îşi doresc.

La fel de  cert  este faptul că subiectul comasării este unul care nu se doreşte a fi făcut public. Vă reamintim că la data de 29 noiembrie 2016 a avut loc o întâlnire la primăria carei cu toţi directorii de licee careiene precum şi cu inspectorul şcolar general. Ulterior, la Şcoala Vasile Lucaciu au avut loc şedinţe cu părinţii  unde aceştia au fost informaţi de ,,ideea domnului primar de a comasa şcolile,,.

Nici până la această oră Primăria nu  a emis un comunicat de presă legat de inteţiile de comasare  a şcolilor careiene printre care şi cea mai reprezentativă şcoală careiană, fostul liceu Vasile Lucaciu actuală şcoală gimnazială. O adevărată Omerta a fost instituită în cadrul instituţiilor  publice care dezbat acest subiect cu uşile închise.

Părinţii sunt  îngrijoraţi de soarta copiilor lor  în ce priveşte  învăţământul primar şi gimnazial şi  se întreabă   care  este adevăratul scop al  intenţiei de desfiinţare de şcoli  prin  comasare.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/comasarea-scolilor-careiene-cartoful-fierbinte-al-administratiei-locale.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/un-primar-din-judetul-satu-mare-vrea-desfiintarea-unor-scoli-prin-comasare.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/comasare-comasare-dar-sa-stim-si-noi.html

Lasati un comentariu